REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvos banke lankėsi Švedijos finansų priežiūros įstaigos vadovai ir Švedijos centrinio banko atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Svečiai susitiko su Lietuvos banko valdybos pirmininku Reinoldijumi Šarkinu, Valdybos nariu Audriumi Misevičiumi, Ekonomikos departamento direktoriumi Raimondu Kuodžiu, Kredito įstaigų priežiūros departamento direktoriumi Kazimieru Ramonu.

REKLAMA

„Lietuvos bankas ir Švedijos finansų priežiūros įstaiga yra pasirašę susitarimą bendradarbiauti prižiūrėdamos kredito įstaigas. To susitarimo kontekste šiandien su švedais aptarėme bankininkystės aktualijas abiejose valstybėse. Patvirtintas abiejų pusių ketinimas toliau keistis informacija, intensyviai bendradarbiauti, kaip numatyta sutartyje“, – po susitikimo sakė Reinoldijus Šarkinas.

Pasak jo, svečiai informavo apie Švedijos Vyriausybės veiksmus išlaikyti bankų sektoriaus stabilumą, išsakė Švedijos institucijų požiūrį, kaip vertina dabartinę finansų sektoriaus situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos banko atstovai pristatė mūsų valstybės makroekonominę padėtį ir artimiausio laikotarpio prognozes, kalbėjo apie Lietuvos banko ir Vyriausybės prevencines priemones užtikrinti bankų sistemos veiklos stabilumą ir subalansuotą plėtrą. Be kitų dalykų, minėta, jog šiuo metu rengiamas Finansinio stabilumo stiprinimo įstatymo projektas. Tikimasi, kad artimiausiu metu šis įstatymas bus priimtas.

Lietuvos bankas sutartį su Švedijos finansų priežiūros įstaiga dėl bendradarbiavimo kredito įstaigų veiklos priežiūros srityje pasirašė 2004 metais. Tokios sutartys pasirašytos ir su dar septynių valstybių centriniais bankais ir finansų priežiūros institucijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų