REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo rinktinės generalinė repeticija prieš pavasarį laukiančias itin svarbias dvejas 2010-ų metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Prancūzija pavyko – šiandien draugiškame mače Portugalijoje lietuviai gražiu stiliumi 3:1 (1:0) nugalėjo Andoros komandą.

Lietuvos futbolo rinktinės generalinė repeticija prieš pavasarį laukiančias itin svarbias dvejas 2010-ų metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Prancūzija pavyko – šiandien draugiškame mače Portugalijoje lietuviai gražiu stiliumi 3:1 (1:0) nugalėjo Andoros komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimą su viena silpniausių planetos futbolo rinktinių mūsiškiai pradėjo itin ryžtingai – jau 15 minutę į Andoros vartus už pražangą prieš Igną Dedurą buvo skirtas 11 metrų baudinys. Deja, prie kamuolio stojusio patyrusio puolėjo Tomo Danilevičiaus koja sudrebėjo ir varžovų vartininkas smūgį atrėmė.

REKLAMA

Nors nepaisydami šios nesėkmės lietuviai ir toliau diktavo savo sąlygas, tačiau itin pavojingų progų jiems vis nepavykdavo sukurti. Taigi jau 29 minutę rinktinės vyriausiasis treneris Jose Couceiro nusprendė stiprinti puolimą – vietoje gynėjo Gedimino Paulausko į aikštę buvo išleistas Glazgo „Rangers“ klubo snaiperis Andrius Velička.

Šis keitimas savo vaisių davė dar iki pertraukos: 44 minutę po Deivido Šembero laiku atlikto perdavimo A. Velička precizišku smūgiu iš baudos aikštelės prieigų pasiuntė kamuolį į vartų tinklą – 1:0.

REKLAMA
REKLAMA

Per pertrauką J, Couceiro atliko dar du keitimus: vietoj darbo beveik neturėjusio vartininko Žydrūno Karčemarsko išleido Giedrių Arlauskį, o vietoj saugo Tomo Tamošausko – Mantą Savėną. Vis dėlto šie keitimai mūsiškių žaidimo neišderino ir vaizdas aikštėje per daug nesikeitė ir antrajame kėlinyje. Lietuvos futbolininkai toliau ieškojo kelių varžovų vartų link, o Andoros žaidėjai stengdavosi apsiginti ir laukdavo progų kontratakuoti.

53 minutę rezultatą po T. Danilevičiaus perdavimo padvigubino pirmą įvartį per savo karjerą Lietuvos rinktinės gretose įmušęs Darvydas Šernas2:0. Pasiekę šį įvartį lietuviai nusiramino ir greitai už tai buvo nubausti. Andoros futbolininkų vizitai į mūsiškių aikštės pusę darėsi vis dažnesni ir aštresni, o 78 minutę baigėsi netikėtu įvarčiu. Vidas Alunderis baudos aikštelėje neapdairiai pargriovė priešininką ir Ildefonsas Lima Sola realizavo paskirtą 11 metrų baudinį – 2:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, paskutinį žodį rungtynėse vis dėlto tarė lietuviai: 83 minutę po įspūdingo individualaus prasiveržimo pasižymėjo tik antrajame kėlinyje po keitimo pasirodęs Vitalijus Kavaliauskas, kuris įtvirtino gražią ir pelnytą Lietuvos rinktinės pergalę rezultatu 3:1.

Priminsime, kad Lietuvos rinktinė dabar FIFA reitinge užima 48-ą poziciją, o Andora – tik 195-ąją.

Praėjusį šeštadienį lietuviai kontrolinį mačą su Lenkijos nacionaline komanda baigė lygiosiomis 1:1 (1:1).

Dvikova su Andora lietuviams buvo paskutinė repeticija prieš dvejas 2010-ų metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Prancūzija kovo 28 ir balandžio 1 dienomis.

REKLAMA

Rungtynių statistika:

Lietuva – Andora 3:1 (1:0)

Įvarčiai: 44 min. A. Velička 1:0, 53 min. D. Šernas 2:0, 78 min. (iš 11 m. b.) I. L. Sola 2:1, 83 min. V. Kavaliauskas 3:1.

15 min. T. Danilevičius nerealizavo 11 metrų baudinio.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Žydrūnas Karčemarskas (nuo 46 min.Giedrius Arlauskis), Gediminas Paulauskas (nuo 29 min. Andrius Velička), Vidas Alunderis, Ignas Dedura, Andrius Jokšas, Darvydas Šernas (nuo 64 min. Darius Miceika), Tomas Tamošauskas (nuo 46 min. Mantas Savėnas), Deividas Šemberas, Kęstutis Ivaškevičius, Deividas Česnauskis (nuo 58 min.Vitalijus Kavaliauskas.), Tomas Danilevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų