REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus vis dar neapsisprendė, ką skirti vadovauti Lietuvos Vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiomis žiniomis, prezidentas iš kelių kandidatų linkęs rinktis buvusio LVAT vadovo Virgilijaus Valančiaus kandidatūrą. Nors anksčiau šalies vadovas ne kartą yra pabrėžęs teismų vadovų rotacijos būtinybę.

REKLAMA

Prezidento patarėja teisės klausimais Aušra Rauličkytė šios informacijos nepatvirtino.

Antradienį klausiamas, ar ketina dėl LVAT pirmininko apsispręsti šią savaitę - iki kasmetinių savo atostogų, kurios, neoficialiomis žiniomis, planuojamos nuo vasario 17 dienos - šalies vadovas atsakė nekonkrečiai.

„Pirmą kartą girdžiu datą, iki kada man reikia apsispręsti. Aš svarstau visas susidariusias galimybes ir aš manau, kad ar tai prieš atostogas, ar po atostogų, tikrai išgirsite mano sprendimą“, - žurnalistams sakė V.Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prezidento patarėjos teisės klausimais Aušros Rauličkytės, Prezidentūra visus su kandidatais į LVAT pirmininko postą susijusius dokumentus gavo priešpaskutinę sausio savaitę.

Į LVAT pirmininko postą pretenduoja LVAT teisėjai Virgilijus Valančius, Artūras Drigotas ir Stasys Gagys. V.Valančius jau yra ėjęs šio teismo pirmininko pareigas.

Pasak A.Rauličkytės, prieš išsirinkdamas pageidaujamą kandidatą V.Adamkus turėtų susitikti su pretendentais. Tik po to jis savo pasirinktą pretendentą teiks Teisėjų Tarybai, kuri spręs, ar pasirinktas teisėjas yra tinkamas eiti LVAT pirmininko pareigas. Po tarybos patarimo, prezidentas jau galės skirti naująjį LVAT vadovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sausio viduryje Teisėjų atrankos komisija iš trijų pretendentų geriausiai įvertino V.Valančių. Jis surinko 80 komisijos balų. Kiti kandidatai, A.Drigotas ir S.Gagys, surinko atitinkamai 72 ir 57 balus.

V.Valančiaus įgaliojimai baigėsi pernai lapkričio 11 d. Jis pirmininko pareigas ėjo šešerius metus, šiuo metu kadencija yra sutrumpinta iki penkerių. Nuo lapkričio 11-osios teismui laikinai vadovauja ligtolinis teismo pirmininko pavaduotojas Ričardas Piličiauskas.

Teismų įstatymas numato galimybę tam pačiam asmeniui eiti teismo pirmininko pareigas dvi kadencijas iš eilės.

Vyriausiojo administracinio teismo pirmininku gali tapti tik šio teismo teisėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų