REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV akcijų rinka vakar patyrė didžiausią kritimą nuo prezidento Barako Obamos inauguracijos. Taip investuotojai sureagavo į vakar paskelbtą bankų gelbėjimo planą, kuris akivaizdžiai nenudžiugino investuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai po iždo sekretoriaus paskelbto plano žemyn nusirito finansinis sektorius, kurio kritimas siekė 11 procentų. „Bank of America“ akcijų kursas nusileido 19 proc. iki 5,56 dolerių, o „Citigroup“ - 15 proc. iki 3,35 dolerio. Tai buvo didžiausi kritimai tarp Dow Jones Industrial Average indekso kompanijų.

REKLAMA

„Dow Jones Industrial Average“ indeksas antradienį nukrito 4,6 proc. iki 7888,88 punktų, S&P 500 indeksas kritosi 4,9 proc. iki 827,16 punktų. Tuo tarpu 10 metų iždo obligacijų kainos vakar šoktelėjo į viršų, sumažindamos pelningumą 0,16 proc. punkto iki 2,82 procento. doleris prieš eurą pabrango 0,8 proc., o aukso kaina pakilo 2,4 procento. Tai rodo, kad investuotojai ieško saugesnių investicijų nei JAV akcijos.

„Visi yra nusivylę dėl nepaskelbtų plano detalių. Jie išėjo ir pasakė „mes norime, kad jūs patikėtumėte, kad mes dar ieškome sprendimo būdų". Tačiau mes tai žinojome jau vakar“, - teigė „Invesco Ltd.“  investicijų strategas Diane Garnickas.

JAV iždo sekretorius T. Geithner pažadėjo skirti 2 trilijonus dolerių valstybinio finansavimo skirto skatinti skolinimąsi bei supirkti bankų „toksinį“ turtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų