REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien atleidimo iš darbo kartėlį pajus ir „Snaigės“ administracijos darbuotojai. Iš 200 bus atleista trečdalis. Likusiems gerokai mažės atlyginimas. Įmonės padėtis tokia, kad atleidžiamiems darbuotojams nėra iš ko mokėti tokių kompensacijų, kiek priklausytų pagal jų darbo stažą.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl tik pusė iš anksčiau atleistų 300 darbininkų sutiko išeiti šalių susitarimu ir gauti gerokai mažesnes išmokas, rašo „Lietuvos Rytas“.

REKLAMA

Kiti 150 darbininkų kasdien turi važiuoti į darbą, nors ir nedirba. Jie kiekvieną rytą 7 valandą privalo ateiti į įmonę, pasirašyti įsakyme dėl prastovų ir kelias valandas sėdėti kabinetuose ar salėse.

„Snaigės“ vadovai tikina jokių įstatymų nepažeidžiantys. Darbuotojai turi kasdien ateiti, nes, netikėtai atsiradus daugiau užsakymų, turėtų darbo.

Vieni piktinasi tokiu tampymu. Kiti džiaugiasi, nes kas dieną gaudami 38 litus už prastovas jie sako sėdėdami uždirbantys beveik tiek pat, kiek ir dirbantys cechuose.

REKLAMA
REKLAMA

Į antrą atleidimų bangą patekę šaldytuvų gamintojai, daugiausia turintys didelį darbo stažą, piktinosi ir neslėpė pavydo kitiems trims šimtams, kurie išėjo iš darbo metų pabaigoje ir gavo gerokai didesnes kompensacijas.

„Snaigės“ įmonės Kaliningrade sandėliuose sukaupta apie 20 tūkstančių šaldytuvų, o Alytuje – apie 25 tūkstančius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų