REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jamesas Bluntas: „Dabar skraidau ne lėktuvu, o gitara”

Jis turi piloto licenciją ir tarnavo britų kariuomenėje. Per trejus karjeros metus jis sugebėjo parduoti dešimtis milijonų albumų. Jo lyriškos dainos jam prikabino verksmingo dainininko etiketę. Nepaisant to, jį myli ne tik moterys, bet ir vyrai.

REKLAMA
REKLAMA

Jau daugiau nei metus jis prabunda vis kitame pasaulio krašte ir dainuoja vis kitai publikai. Vasario 17-ąją jo pasaulinis turas “All The Lost Souls” pasieks ir Vilniaus “Siemens” areną. Pristatome - britas Jamesas Bluntas (31).



- Pirmą kartą koncertuosite Lietuvoje. Ar teko ką nors girdėti apie mūsų šalį?

REKLAMA

- Šį bei tą žinau apie naująją Lietuvos istoriją ir pažįstu keletą lietuvių. Tikiuosi, kad vizitas Lietuvoje man patiks. Gaila, kad nespėsiu daug pamatyti, bet tikiuosi susipažinti su keliais jūsų tautiečiais. Bus įdomu pažinti jūsų publiką.



- Šiuo metu esate pasauliniame ture. Kokią vietą jūsų gyvenime užima gastrolės?

- Man tai vienas iš nuostabiausių išgyvenimų: kelionės po visą pasaulį su savo grupe, galimybė pamatyti naujas šalis. Nuostabu pasirodyti vis kitose scenose ir per muziką išreikšti emocijas įvairių tautybių, religijų, amžiaus žmonėms. Tai nuostabu.



- Koks skirtumas koncertuoti didžiuosiuose miestuose, tokiuose kaip Londonas, ir nedideliuose, kaip Vilnius?

REKLAMA
REKLAMA

- Skiriasi klausytojai. Labai smagu groti, pavyzdžiui, Londone, kuriame daug draugų. Tačiau koncertuoti nepažįstamame mieste įdomiau, nes nežinai, ko tikėtis iš publikos.

- Kada galite sau pasakyti: “Koncertas pavyko šimtu procentų”?

- Kai būnu atviras ir patraukiu publikos dėmesį. Kai užmezgu ryšį su klausytojais. Tik tada būnu patenkintas.

- Remiantis viena Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa, dauguma britų norėtų, kad jūsų daina “Goodbay My Lover” skambėtų per jų laidotuves. Ką apie tai manote?

- Nemanau, kad tokia apklausa vyko, nes britų žiniasklaida kartais rašo netiesą. (Juokiasi). Geriau, kad mano dainų žmonės klausytųsi būdami gyvi. Ačiū Dievui, tokių netrūksta.



- Kai kas jus kritikuoja už tai, kad jūsų dainos per daug verksmingos. Ar pats taip nemanote?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Tikrai nemanau. Koncertuoju kiekvieną dieną pastaruosius 14 mėnesių milijonams žmonių. Galiu pasakyti, kad per tą laiką patyriau daugybę pozityvių emocijų. Tikiuosi, kad ir mano klausytojai.

- Jums pačiam labiau patinka linksma ar liūdna muzika?

- Įvairi, priklauso nuo nuotaikos.



- Kokias grupes, atlikėjus mėgstate?

- Man labai patinka aštuntojo dešimtmečio muzika. Juos vadinu aukso amžiumi. Tuo galite įsitikinti klausydamiesi mano antrojo albumo “All The Lost Souls”. Man patinka tokie atlikėjai kaip Eltonas Johnas ir Davidas Bowie.

REKLAMA

- Kai kurie muzikos kritikai teigia, kad jūsų dainos labai panašios į Damiano Rice’o dainas. Ar jums jis patinka?

- Manau, kad jis nuostabus dainininkas. Kritikai nuolat ką nors su kuo nors lygina. Kai kada jie mane lygina su Damianu Rice’u, kai kada su Davidu Grey, nors jie abu labai skirtingi. Esu laimingas dėl šių palyginimų, galbūt be jų apie mane nebūtų išgirdę.

- Ar tiesa, kad turite lėktuvo piloto licenciją?

- Tikrai turiu, tačiau nesinaudoju ja nuo to laiko, kai įžengiau į sceną.

- Kodėl?


- Nes dabar skraidau ne lėktuvu, o gitara.

- Kartais susidaro įspūdis, kad dainininkai - pacifistinių pažiūrų žmonės. Tuo tarpu jūs šešerius metus tarnavote britų kariuomenėje. Sugriovėte mitą?

REKLAMA

- Muzika - mus supančio pasaulio aprašymas. Kiekvienas muzikantas yra skirtingas. Juk modernioji muzika, tokia kaip Amerikos repas, kuris pasakoja apie gaujų gyvenimus, tikrai negalėtų vadintis pacifistinė. Man tarnyba kariuomenėje buvo labai gera patirtis ir pasaulio pažinimas. Kariuomenėje supratau, kad žmonės yra lygūs: jie visi stengiasi išgyventi. Džiaugiuosi, kad turėjau tokią patirtį.



- Jeigu turėtumėte progą dabar grįžti į tarnybą kariuomenėje, padarytumėte tai?

- Esu laimingas dėl kariuomenėje praleisto laiko, tačiau dabar esu patenkintas tuo, ką darau. Ačiū už pasiūlymą. (Juokiasi.)



- Ar tiesa, kad po šio turo galvojate baigti muzikinę karjerą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Sykį pajuokavau, o vienas žurnalistas tai priėmė už gryną pinigą... Tikrai apie tai negalvoju, nes būti scenoje dabar labai patinka.



- Jūsų gimtadienis – vasario 22 d. Ar planuojate jį švęsti?

- Man tai paprasčiausia diena. Tą dieną koncertuosiu Bulgarijoje. Tikiuosi pasisemti gana teigiamų emocijų.

- Gyvenate Ispanijos saloje Ibisoje. Kodėl ne gimtojoje Didžiojoje Britanijoje?

- Į tėvynę, pas šeimą užsuku kaip įmanoma dažniau. O Ibisa man nuo vaikystės patinka. Tiesą sakant, pastaruoju metu mano namai - visas pasaulis, nes gyvenu autobuse.

- Ar Vilniaus publika išgirs superhitą “You’re Beautiful”?

- Taip, planuoju groti dainas iš abiejų savo albumų ir keletą naujų kūrinių.

Laima KARALIŪTĖ, dainininkas „Laisvalaikiui” interviu davė telefonu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų