REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sprendžiant, ar šeimai priklauso „vaiko pinigai“, siūloma atsižvelgti į jos pajamas, gautas per praėjusius kalendorinius metus, o ne per 12 praėjusių kalendorinių mėnesių, kaip yra dabar.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas antradienį po pateikimo pritarė tai numatančioms Išmokų vaikams įstatymo pataisoms.

Jeigu Seimas tokias pataisas priimtų, sprendimas, ar šeimai, norinčiai išmoką gauti pavyzdžiui, nuo šių metų liepos, priklauso „vaiko pinigai“, būtų priimamas atsižvelgiant į jos pajamas, gautas nuo 2008 metų birželio iki 2009 metų birželio, o ne nuo 2008 metų sausio iki 20009 metų sausio.

REKLAMA

Jei šeimos pajamos, palyginti su praėjusiais kalendoriniais metais gautomis pajamomis, sumažėtų, šeimos vidutines mėnesio pajamas išmokai vaikui gauti siūloma apskaičiuoti pagal praėjusių 12 kalendorinių mėnesių iki kreipimosi dėl išmokos mėnesio pajamas.

Tokia išlyga bandoma be „vaiko pinigų“ nepalikti tų šeimų, kurių pajamos tą dieną, kai buvo priimamas sprendimas neskirti joms išmokos, turėjo pajamų, o vėliau jų neteko ir dėl to galėtų pretenduoti į „vaiko pinigus“.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaiko pinigai“ vaikui be šeimos pajamų vertinimo dabar mokami visiems vaikams iki 3 metų.

Nuo šių metų kovo 1-osios iki 2010 metų gruodžio 31 dienos išmoka vaikui skiriama, jei vidutinės šeimos pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 3 valstybės remiamų pajamų dydžiai (1,05 tūkst. litų).

Reformuojamos socialinių reikalų ir darbo ministerijos vadovas Rimantas Dagys Seime aiškino, kad 2008 metais „vaiko pinigus“ gavo 695 tūkst., t.y. 90 proc. Lietuvos vaikų.

Prognozuojama, kad šiais metais išmoką gaus apie 85 proc. vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų