REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybės tarybos posėdis, kuriame turėtų būti svarstomas nepasitikėjimo meru Juozu Imbrasu klausimas, pastarojo iniciatyva nukeliamas į vasario 20 dieną, kad koalicijos partneriai suderintų biudžetą ir susitartų dėl postų. „Tiesiog norime turėti laiko suderinti pozicijas, sutarti dėl postų“, - aiškino Vilniaus meras. Opozicija vis viena žada interpeliaciją svarstyti rytoj.

REKLAMA
REKLAMA

Tęsiasi kova dėl postų

J. Imbrasas teigia, kad šiuo metu deramasi su koalicijos partneriais dėl tolesnio bendradarbiavimo. „Vyksta pasitarimai, artėjame prie susitarimo“, - šiandien surengtoje spaudos konferencijoje sakė Vilniaus meras.

REKLAMA

Pasak jo, dabartinė koalicija vakar apie savo atskilimą pranešusiems socialdemokratams teikia daug palankesnį siūlymą, nei jie gaus iš dešiniųjų formuojamos daugumos. Iki šiol turėjusiems vicemero, administracijos direktoriaus pavaduotojo postus, socialinių reikalų komitetą, dabar socialdemokratams dar bus pasiūlytas sveikatos komitetas.

J. Imbrasas derybas su socdemais aiškino kaip pastarųjų norą turėti kuo daugiau svarbių postų savivaldybėje. „Kiekviena partija būdama valdžioje nori turėti postus, per kuriuos gali daryti įtaką“, - sakė sostinės meras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pridūrė, kad rytoj šaukiamas savivaldybės tarybos posėdis, kur turėtų būti svarstomas nepasitikėjimo juo klausimas, bus neteisėtas, nes prieštaraus tarybos reglamentui. Pasak J. Imbraso, opozicijai negalima uždrausti rinktis ar priimti sprendimus, tačiau jie bus paprasčiausiai neteisėti.

Liberalcentristas Gintautas Babravičius teigia, kad rytoj bet kuriuo atveju bus šaukiamas posėdis, o jei tai kam nors nepatiks, merui ar kitiems tarybos nariams, galės skųsti teismui. Rytoj prieš posėdį, 13 val., planuojamas opozicijos buriamos koalicijos susitikimas, kuriame turėtų būti galutinai suderintos pozicijos dėl interpeliacijos merui ir postų dalybos. Dabartinė koalicija į pasitarimą renkasi šiandien 12 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priekaištai ne merui, o koalicijai

26 Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai pasirašė pareiškimą dėl nepasitikėjimo meru J. Imbrasu. Jį inicijavo sostinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) bei Liberalų ir centro sąjunga. Tačiau sostinės meras teigė negavęs jokio kreipimosi sušaukti posėdį dėl interpeliacijos. Pasak jo, tik gavęs tokį prašymą, jis privalo per dvi savaites sušaukti posėdį, o kol kas tokio prašymo nėra.

Vilniaus merui priekaištaujama, kad jis neužtikrina efektyvaus ir skaidraus savivaldybės darbo, jam suteiktais įgaliojimais ir finansiniais bei administraciniais resursais naudojasi išimtinai jo atstovaujamos partijos naudai, nesprendžia vilniečiams aktualių klausimų.

REKLAMA

Kita vertus, liberalcentristas G. Babravičius teigė, jog interpeliacija teikiama ne dėl to, kad opozicijai asmeniškai būtų neįtikęs J. Imbrasas, o todėl, kad nuo 2007 lapkričio valdanti mažuma yra nepajėgi spręsti opiausių miesto klausimų.

Be to, iškilo naujo faktų, esą krizės laikotarpiu Vilniaus savivaldybės darbuotojams bus keliami atlyginimai. Tačiau pats meras kategoriškai neigė šį faktą, teigdamas, jog tai yra dezinformacija, o biudžeto lėšų didinimas susijęs su Vyriausybės priimtais sprendimais dėl mokytojų ir kitų biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimo kėlimo.

REKLAMA

*******************

Jei opozicijai pavyktų atstatydinti J. Imbrasą, į mero postą kandidatuotų konservatorius Vilius Navickas.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą meras netenka savo įgaliojimų, jeigu ne mažiau kaip trečdalis visų tarybos narių pareiškia nepasitikėjimą juo, o už jo atstatydinimą balsuoja ne mažiau kaip pusė tarybos narių. Vilniaus miesto savivaldybės taryboje yra 51 narys.

Jeigu sprendimas atleisti merą dėl nepasitikėjimo nepriimamas, šį klausimą galima dar kartą svarstyti tik po pusės metų.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys J. Imbrasas Vilniaus meru išrinktas 2007 metų balandį.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų