REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indeksams „Dow industrials“ ir S&P’s sausį pasiekus rekordines žemumas, investuotojai tikėjosi lengviau atsikvėpti prieš šios savaitės neigiamų pranešimų bangą. Deja, jiems to padaryti nepavyks, praneša CNN.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę pranešimų bus iš visų ekonomikos sričių: vartotojų išlaidų, mažmeninės prekybos, gamybos ir nekilnojamojo turto. Daugiausiai dėmesio bus skiriama JAV sausio darbo rinkos ataskaitai – tikimasi, kad kompanijos per mėnesį sumažino bent pusę milijono darbo vietų.

REKLAMA

 Privataus sektoriaus mėnesinė darbo ataskaita iš ADP, verslo sprendimų ir IT kompanijos, trečiadienį ir savaitės bedarbių paraiškų skaičiaus ataskaita ketvirtadienį taip pat sulauks nemažai dėmesio prieš penktadienio pranešimą.

Kompanijos šiais metais mažina etatus, numatydamos gilesnę recesiją, negu iš pat pradžių buvo tikėtasi. Vien praėjusią savaitę kompanijos, tarp jų ir „Starbucks“ bei „Caterpillar“, pranešė atleidžiančios daugiau nei 100 tūkst. darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad ketvirčio pelnas tikriausiai mažės šeštą ketvirtį iš eilės. Praėjusią savaitę 193 iš 500 S&P’s sąraše kotiruojamų įmonių paskelbė ketvirčio pajamas, kurios, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, smuko 35,2 proc.

Šią savaitę ketvirčio pajamas skelbs 102 kompanijos, tarp jų „Merck“, „Cisco Systems“, „Walt Disney“ ir „Motorolla“.

Blogiausias sausio mėn. S&P 500 ir Dow industrials rezultatas per visą istoriją yra rimtas perspėjimas Volstritui, nes, kaip teigiama, koks sausis, tokie ir visi metai.

Parengė Algirdas Pūras

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų