REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arvydas Sekmokas pradėjo eiti energetikos ministro pareigas. Šiandien Seime jis prisiekė sąžiningai tarnauti „tėvynei, demokratijai ir Lietuvos žmonių gerovei“.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas naujajam ministrui palinkėjo kuo daugiau energijos atkuriant Lietuvos energetiką.

REKLAMA

Nepaisydamas opozicijos kritikos, šalies prezidentas Valdas Adamkus praėjusios savaitės pabaigoje pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė informacinių technologijų verslininką Arvydą Sekmoką naujosios Energetikos ministerijos vadovu.

Jo kandidatūrą prezidentui pateikė premjeras Andrius Kubilius.

Opoziciniai socialdemokratai kritikavo naująjį ministrą dėl jo abejonių naujos atominės elektrinės statymo būtinybe. Birutė Vėsaitė spaudos konferencijoje yra pareiškusi, kad A. Sekmokas kelia grėsmę šalies energetikos strategijos tikslams.

REKLAMA
REKLAMA

56-erių A. Sekmokas turi didelę darbo informacinių technologijų srityje patirtį. 1999-2004 metais jis dirbo „Navision Software Baltic“ ir „Microsoft Lietuva“ vadovu. Vėliau buvo bendrovės „Giritech Baltic“ vadovu. 1999 metais dalyvavo kuriant Lietuvos žinių ekonomikos forumą ir buvo jo valdybos pirmininkas. 

Jis taip pat trumpai buvo grupei „Sonex Holding“ priklausančios programinės įrangos ir verslo valdymo sprendimų grupės „Sonex Software Solutions Group“ generaliniu direktoriumi.

Įkurti naują – Energetikos – ministeriją Seimas nusprendė sausio viduryje. Įsteigus ją, Lietuvoje iš viso veiks 14 ministerijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų