REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Brazauskas sako, jog eurokomisarė jam jau pranešė, ar dalyvaus artėjančiuose prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau interviu Virginijui Savukynui laidoje „Savaitė“ Algirdas Brazauskas nepanoro atskleisti, koks yra Dalios Grybauskaitės sprendimas. „Tai būtų neetiška. Tegu ji pati pasako“, – teigė jis.

REKLAMA

Buvęs šalies vadovas taip pat neatskleidė, ar prezidento rinkimuose dalyvaus jis pats. „Galvoju, žinoma, kad galvoju, bet dar nesugalvojau“, – kalbėjo jis, savo paslaptingumą motyvuodamas tuo, jog ir kiti galimi kandidatai neskuba pranešti apie savo sprendimus.

„Kodėl turėčiau kelti politinę sumaištį?“, – sakė A. Brazauskas. „Savaitės“ žiniomis, socialdemokratų partija spaudžia savo garbės pirmininką dalyvauti šiuose rinkimuose, tuo tarpu jo šeimos nariai, kaip interviu teigė pats A. Brazauskas, diskutuoja, ar jam verta tai daryti.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 26 dieną bus pradėtas pretendentų į prezidentus iškėlimas. Jis baigsis kovo 13 dieną. Rinkimų agitacijos kampanija prasidės balandžio 17 dieną.

Kol kas apie savo planus kandidatuoti viešai yra pareiškusi tik europarlamentarė Laima Andrikienė.

Paskutinių apklausų duomenimis, D. Grybauskaitė dar labiau įtvirtino savo kaip potencialios kandidatės į šalies prezidentus pozicijas. Šių metų sausį už ją atiduoti balsus buvo pasiryžę 43,2 proc. šalies rinkėjų, kai gruodį tokių buvo 36,4 proc.

Tuo metu A. Brazauskas kol kas yra antras: už jį balsą atiduotų 8,8 proc. rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų