REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Talentingiausius jaunuosius krepšininkus apžvelgianti interneto svetainė draftexpress.com pateikė savo vertinimą apie kylančią Lietuvos krepšinio žvaigždę Donatą Motiejūną.Nors talentingas aukštaūgis pristatomas kaip vienas geriausių vidurio puolėjų per pastaruosius kelerius metus, atkreipiamas dėmesys, jog krepšininkui dar reikia gerokai padirbėti.

REKLAMA
REKLAMA

Ne kasdien rasite aštuoniolikmetį vaikį, kuris pirmautų nacionaliniame čempionate rezultatyviausių žaidėjų kategorijoje. D.Motiejūnas šį sezoną Lietuvos pirmenybėse vidutiniškai renka po 21,2 taško ir atkovoja po 7,4 kamuolio. Be jokios abejonės, Donatas yra labai talentingas krepšininkas, turintis didžiulį potencialą, galbūt didžiausią tarp visų aukštaūgių Europoje per pastaruosius kelerius metus, tačiau nereikia pamiršti keleto dalykų.

REKLAMA

Visų pirma, D.Motiejūnas rungtyniauja vienoje kukliausių Lietuvos komandų - Kauno „Aisčiai“. Šioje komandoje jis gauna visišką veiksmų laisvę. Nereikia pamiršti, kad Lietuvos čempionato lygis taip pat nėra pats aukščiausias, išskyrus dvi komandas - Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“. Reikia pastebėti, kad žaidžiant prieš šiuose klubus Donato statistikos rodikliai gerokai suprastėja - vidutiniškai 14 taškų ir 5,6 atkovoto kamuolio. Krenta į akis ir pataikymo procentas, kuris nuo 49.2% sumažėja iki 24%. Atrodo, tarsi būtų žaidžiama skirtinguose lygiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai turėjome galimybę stebėti Lietuvos taurės turnyro rungtynes, kuriose „Aisčiai“ susitiko su „Žalgiriu“. Donatas šiose dvikovoje pelnė vos 6 taškus, atkovojo 4 kamuolius ir krepšį atakavo tik 27% tikslumu. „Žalgiris“, turėdamas šiek tiek „mėsos“ baudos aikštelėje, privertė Donatą žaisti kietą fizinį krepšinį, kuris jaunam vaikiui, įpratusiam prie minkšto ir plastiško žaidimo, buvo neparankus. D.Motiejūnas daugiausiai žalos varžovams pridaro žaisdamas arti krepšio, kur gali pasinaudoti savo ūgio pranašumu, minkštu metimu abiem rankom bei ilgais žingsniais, tačiau „Žalgirio“ aukštaūgiai nė akimirkai Donatui neleido jaustis komfortabiliai baudos aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Malonu matyti, kad Donatas pataiko pusę tolimų metimų, net tada, kai jo metimas neatrodo gerai. Taip buvo taurės turnyro rungtynėse. Jis taip pat pasižymi puikiu aikštės matymų, gali greitai ir tiksliai sudaryti progą mesti komandos draugui. Visgi jo „taškų rinkėjo“ vaidmuo neleidžia jam dažnai „maitinti kamuoliais“ komandos draugų.

Negatyviausias Donato žaidimo komponentas yra jo gynybą. Niekada nepasižymėjęs kaip geras gynėjas, profesionalų lygyje šiuo aspektu jis taip pat nenustebino. Matosi, kad Donatas nesusikaupia gynyboje ir labiau domisi tuo, kaip pelnyti taškus, o ne apsiginti. Jam padės reiklesnė aplinka (galbūt „Žalgiris“ kitą sezoną“). Visgi „Žalgiris“ neturi jokių teisių į šį krepšininką, todėl teoriškai kitą sezoną jis gali tobulėti bet kuriame Europos klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų