REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys tvirtina pasinaudosiąs Vokietijos  Heidelbergo universiteto profesoriaus Pauliaus Kirchhofo (Paul Kirchhof) patarimais, formuodamas šeimos politiką Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Jo mintys ir pasiūlymai Vyriausybėms yra ne tik konkretūs, bet ir, kaip manoma, efektyvūs skatinant šeimas. Mes neabejotinai pamėginsime praktiškai pritaikyti pasiūlymus, kurie tiek finansiškai, tiek moraline prasme sutvirtins šeimas“, – pasakojo ministras R.J.Dagys apie profesoriaus pranešimą .

REKLAMA

Ministras viešėjo Čekijoje su dviejų dienų vizitu, kurio metu dalyvavo neformaliame ES socialinės apsaugos ir darbo ministrų susitikime ir konferencijoje.

Konferencijos dalyviai ypač palankiai įvertino Lietuvoje nuo sausio įsigaliojusias įstatymų pataisas. Motinystės (tėvystės) pašalpų mokėjimo terminas mūsų šalyje yra pratęstas nuo 12 mėnesių iki dvejų metų.

Dveji metai esą yra toks laikotarpis, kurio reikia tėvams ir vaikui sustiprinti tarpusavio ryšį, visaverčiai apgobti rūpesčiu augantį mažylį.

REKLAMA
REKLAMA

ES narės, kaip ir Lietuva, stojimo į bendriją sutartimi įsipareigojo pasiekti tam tikrų rodiklių ir kriterijų, kurie esą padės suformuoti bendrijoje vieningą politiką ir požiūrį į šeimą, kaip visuomenės vienetą.

Kalbėdamas apie Lietuvoje kuriamą šeimos, kaip vertybės įtvirtinimo, koncepciją, R.J.Dagys akcentavo, kad mūsų šalai būtina atsižvelgti į kultūrines tradicijas.

„Strategijoje įtvirtintų kriterijų privalu pasiekti kiekvienai ES valstybei, atsižvelgiant į savo patirtį, kultūrą, papročius“, – pabrėžė ministras R.J.Dagys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų