REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma universitetų bendrabučių valdymą perduoti specialiai įkurtoms viešosioms įstaigoms, kurios rūpintųsi jų priežiūra, spręstų kokiomis sąlygomis ir už kokią kainą juos išnuomoti universitetų studentams ir dėstytojams.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia tvarka įsigaliotų, jei Seimas pritartų parlamentaro Manto Adomėno pasiūlytiems Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo pakeitimams.

REKLAMA

Iki šiol bendrabučių administravimu rūpinosi universitetų administracijos. Tačiau Vilniaus universitetas ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas tokias viešąsias įstaigas jau buvo įkūrę anksčiau, kurioms ir buvo perleidę bendrabučių valdymą. Pastarosios yra pavaldžios jas įkūrusioms studentų atstovybėms ir universitetams, todėl sprendimai, kam išnuomoti kambarius, labiausiai priklauso nuo studentų organizacijų.  

REKLAMA
REKLAMA

M.Adomėnas portalui Balsas.lt tvirtino, jog bendrabučiai būtų išlaikomi iš pinigų, gautų už jų nuomą. Esą jie galėtų būti skirti ir pastatams atnaujinti. Manoma, kad tokia tvarka turėtų palengvinti aukštosioms mokykloms naštą, kadangi joms nebereikėtų užsiimti bendrabučių ūkio tvarkymu.

Projekto autorius įsitikinęs, jog tokie pasikeitimai sumažintų įsigalėjusią korupciją universitetuose, kuomet dažnai bendrabučiai pirmiausia būdavo išnuojami universitetų darbuotojų ar dėstytojų artimiesiems, o ne tiems studentams, kuriems labiausiai reikalingas kambarys.

Jo teigimu, šis bendrabučių valdymo modelis nusižiūrėtas iš Švedijos, kur studentų ir universitetų įkurtos viešosios įstaigos sėkmingai tvarkosi su bendrabučių ūkiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų