REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinio garso teatro režisieriaus premjera Lietuvoje

„Domino“ teatras pristato unikalią premjerą – lyrinę komediją „Bučiuoju, Oskaras“.

Premjera įvyks kovo 12, 13  dienomis Vilniuje ir kovo 31 dieną Klaipėdoje. Bilietus į šiuos renginius galima įsigyti jau šiandien visose bilietai.lt kasose.

REKLAMA
REKLAMA

Prie šio projekto dirba tikra profesionalų komanda, o apie jų darbus žino ne tik Europa, bet ir visas pasaulis. Spektaklį režisuoja Cezaris Graužinis, kuris buvo apdovanotas geriausio Graikijos režisieriaus titulu. Režisierius šiuo metu yra graibstomas Europos teatrų, todėl itin retai stato spektaklius Lietuvoje.  Šiuo metu C.Graužinio spektakliai rodomi daugiau nei 30-yje pasaulio šalių. Projekto scenografija rūpinasi Marius Jacovskis, o unikalius aktorių kostiumus sukūrė dailininkė Aleksandra Jacovskytė. Muzika, skambanti spektaklyje „Bučiuoju, Oskaras“, buvo sukurta Martyno Bialobžeskio.



10 metų per vieną dieną

REKLAMA

 „Bučiuoju, Oskaras“ – komiška istorija ir jaunam ir senam, ir besidžiaugiančiam ir liūdinčiam. Tai odė gyvenimo džiaugsmui ir vaiko dvasios stiprybei.

Ar kada pagalvojote, kad per vieną dieną įmanoma nugyventi 10 metų? Tą pačią dieną baigti mokyklą ir išsiskirti su žmona, pirmą kartą už kampo bučiuotis ir išgyventi vidurio amžiaus krizę. Ar kada susimąstėte, kad tą pačią dieną galima susirasti pirmąjį darbą ir gauti pirmąją pensiją? Kaip galima ryte atšventus aštuonioliktąjį gimtadienį, o jau po pietų dalyvauti šokiuose kam per trisdešimt? Įmanomu tampa viskas, kai per vieną dieną nugyveni dešimt metų. Daugiau pirmos meilės jaudulio, šmaikščių meilės nuotykių, aistringesnių meilužių, komiškų kasdieninių situacijų ir dar juokingesnių senatvės išgyvenimų sulauksime spektaklyje „Bučiuoju, Oskaras“.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinio įvertinimo sulaukę kūrėjai

Režisierius Cezaris Graužinis savo kūrybiniame bagaže turi sukaupęs beveik 30 spektaklių, iš kurių - net trečdalis pasatyti užsienio teatruose.

Spektaklyje  „Bučiuoju, Oskaras“ vaidina Auksinio Scenos Kryžiaus laureatai - "Cezario grupės" aktoriai. Visi aktoriai Lietuvos publikai gerai apžįstami iš tokių spektaklių, kaip "Užsisipyrėlės tramdymas", "Arabiška naktis", "Pasikėsinimai" ,"Lietuvos diena", Hamletas ir iš serialo „Nemylimi“.

Spektaklis pastatytas vieno populiariausių prancūzų rašytojo Eric-Emmanuel Shmitt apysakos „Oskaras ir ponia Rožė“ motyvais.  Eric-Emmanuel Schmitt – garsus prancūzų rašytojas ir dramaturgas, kurio kūriniai išversti į 22 kalbas, o pjesės statomos 27 šalyse. 2000 m. už savo kūrybą E. E. Šmitas apdovanotas Prancūzų akademijos teatro premija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų