REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė rytoj sužais draugiškas rungtynes su Lenkija. Vakar popietę lietuviai susirinko Portugalijoje, kur pradėjo treniruotis ir ruoštis šeštadienio dvikovai bei trečiadienį vyksiančiam susitikimui su Andora.

REKLAMA
REKLAMA

Nebus septynių žaidėjų

Dalis žaidėjų su pagrindiniu rinktinės personalu į Portugalijos sostinę Lisaboną skrido iš Rygos. Kadangi skrydis į Lisaboną buvo numatytas 7 val. ryto, futbolininkams Rygoje teko nakvoti.

REKLAMA

Daugiau nei pusė komandos į treniruočių stovyklą susirinko iš savo klubų - skrido iš Stambulo, taip pat per Milaną, Barseloną ir Amsterdamą.

Rinktinės treneris Jose Couceiro pirmosiose rungtynėse su Lenkija galės rinktis iš 20 futbolininkų - septyniais mažiau, nei kvietė į stovyklas. Tomui Mikuckiui komandoje vietos neatsirado, o Andrius Skerla ir Edgaras Česnauskis patyrė traumas.

Keturi žaidėjai - Ignas Dedura, Deividas Šemberas, Marius Stankevičius ir Tomas Danilevičius - atvyks tik sekmadienį arba pirmadienį, nes klubai neprivalo išleisti žaidėjų į draugiškas rungtynes, kurios nepatenka į oficialų FIFA varžybų tvarkaraštį. Būtent tokios bus rungtynės su lenkais. Mače su Andora lietuviai jau bus stipriausios sudėties.

REKLAMA
REKLAMA

Be legionierių, bet su brazilu

Lenkijos rinktinė dėl minėtų priežasčių taip pat neturės visų pajėgiausių futbolininkų. Garsaus specialisto iš Olandijos Leo Beenhakkerio rungtynėms su lietuviais pasirinktoje sudėtyje nėra nė vieno legionieriaus - visi žaidėjai atstovauja Lenkijos klubams.

Bene žinomiausias lenkų eksperimentinės rinktinės žaidėjas - natūralizuotas brazilas Rogeris Guerreiro. Saugas praėjusių metų balandį gavo Lenkijos pilietybę ir atstovavo šaliai vasarą vykusiame 2008 m. Europos futbolo čempionate. Jame R.Guerreiro įmušė vienintelį lenkų įvartį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bent vieną pranašumą prieš mūsiškius Lenkijos futbolininkai tikrai turės - jie Portugalijoje treniravosi jau nuo šios savaitės pradžios. Užvakar L.Beenhakkerio auklėtiniai draugiškose rungtynėse 2:0 įveikė vietos „Ferreiras“ klubą. Abu kėlinius lenkai žaidė skirtingomis vienuolikėmis.

Paskutinį kartą laimėjo Lietuva

Paskutinį kartą Lietuvos ir Lenkijos ekipos susitiko draugiškose rungtynėse Belchatove 2006 m. birželį. Tada Pasaulio čempionato finaliniam etapui ruošęsi lenkai netikėtai 0:1 pralaimėjo rungtynes iš Lietuvos čempionate rungtyniaujančių žaidėjų sudarytai svečių vienuolikei.

Tiek Lenkijos, tiek Lietuvos futbolininkai šį kartą ruošiasi 2010 m. Pasaulio čempionato atrankos varžyboms. Kovo 28 d. Lietuvos rinktinė Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione susitiks su Prancūzija, o balandžio 1-ąją pastaroji komanda jau bus tarpusavio rungtynių šeimininkė Paryžiaus „Stade de France“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų