REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius priėmė J. E. nepaprastąjį ir įgaliotąjį Uzbekistano ambasadorių Kobiljon S. Nazarov.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums nepaprastai įdomi jūsų šalies sėkminga patirtis ir pasiekimai plėtojant žemės ūkio sektorių, tad esame čia, kad išgirstume naudingų patarimų, aptartume dvišalio bendradarbiavimo galimybes“, – apsilankymo Žemės ūkio ministerijoje tikslus akcentavo ambasadorius.

REKLAMA

Susitikime atkreiptas dėmesys, kad Uzbekistanas yra ilgametis Lietuvos prekybos žemės ūkio ir maisto produktais partneris.

Susitikime dalyvavęs Žemės ūkio ministerijos Europos Sąjungos reikalų ir tarptautinių ryšių departamentas direktorius Laimonas Čiakas akcentavo, kad jau yra parengtas Lietuvos ir Uzbekistano bendradarbiavimo sutarties projektas, kuriuo remiantis būtų skatinamas dvišalis bendradarbiavimas žemės ūkio ekonomikos, mokslo, technologijų ir žemės ūkio produktų perdirbimo srityse, tiesioginių ryšių tarp įmonių kūrimas abiejose šalyse. Tikimasi, kad ši bendradarbiavimo sutartis įsigalios  dar šį pavasarį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma pranešime spaudai, Uzbekistano ambasadorius Kobiljon S. Nazarov pasakojo apie šalį palietusią ekonomikos krizę, klimato atšilimo padarinius: „Jei anksčiau saulėje vasarą temperatūra būdavo 45 laipsniai karščio, dabar turime net 55, o vaisiai, sunokdavę spalio mėnesį, dabar sunoksta rugpjūtį“.

„Nors mūsų šalys ir labai skirtingos, tačiau Lietuvos patirtis, neabejotinai, yra labai didelė plėtojant žemės ūkio sektorių“, – kalbėjo ambasadorius, pabrėždamas abipusio bendradarbiavimo būtinybę ir svarbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų