REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik ketvirtadalis valdančiajai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai priklausančių Seimo narių įsteigė naują grupę, neoficialiai vadinamą V.Kudirkos vardu.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškimą dėl grupės steigimo TS-LKD frakcijos viduje šiuo metu yra pasirašę 11 konservatorių. Pasak vienos iš jos narių Gintaro Songailos, grupę sudaro daugiausia buvę tautininkai ir politiniai kaliniai bei tremtiniai.

REKLAMA

„Pagrindinis mūsų tikslas - kad būtų laikomasi partijos rinkimų programos. Gyvenimas, aišku, keičiasi, kažkas gali būti keičiama, bet pagrindiniai dalykai turi būti išlaikomi ir įgyvendinami. Sistemingos partijos veiklos ta kryptimi dabar trūksta“, - trečiadienį BNS sakė G.Songaila.

Anot jo, frakcijos viduje įsikūrusi grupė sieks parengti didžiausios valdančiosios daugumos frakcijos Seime veiklos programą, kad konservatoriai „ne taip chaotiškai paskui įvykius bėgtų, o dirbtų į priekį“.

REKLAMA
REKLAMA

G.Songaila pripažino, kad organizaciniai frakcijos veiklos trūkumai sukėlė šiokį tokį nepasitenkinimą, todėl nutarta įkurti grupę, kuri kalbėtų vienu balsu.

„Kai tokia didelė frakcija, toks grupavimasis yra sveikas dalykas. Ne viską galima spėti aptarti 45 žmonių grupės posėdžiuose, kai ir taip yra didelis tempas“, - svarstė buvęs tautininkų lyderis.

Jo teigimu, vienas principinių dalykų, kurį kels naujos grupės nariai - nacionalinio investuotojo „Leo LT“ likimas. „Sandoris dėl „Leo LT“ turi būti naikinamas. Reikia imtis teisinių veiksmų tą padaryti. Čia gal kategoriškesnė nuomonė nei kitų frakcijos narių, bet ji yra diskusijų objektas“, - kalbėjo G.Songaila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Frakcijos viduje steigti grupes, pasak parlamentaro, leidžia TS-LKD frakcijos įstatai.

Tą patvirtino ir šios frakcijos seniūnas Jurgis Razma. Jis BNS sakė oficialiai dar nesąs informuotas apie grupės įkūrimą.

„Dar man niekas neįteikė grupės dokumentų. Abstrakčiai buvo pasakyta, kad yra kažkokia grupė, bet nei jos siekiai, nei sudėtis nebuvo pateikti“, - tvirtino seniūnas.

Jis pabrėžė neįžvelgiąs nieko blogo, „kai didelėje frakcijoje žmonės grupuojasi pagal kažkokios papildomai juos vienijančius principus“. „Gal jie mano, kad taip gali labiau save realizuoti“, - svarstė J.Razma.

REKLAMA

Ir jis, ir G.Songaila tikino, kad naujo darinio atsiradimas frakcijoje jos nesuskaldys.

„Gana gerai pažįstu frakcijos narius. Neįsivaizduoju, kad rastųsi tokių, kurie planuotų skaldytojišką veiklą“, - sakė J.Razma.

G.Songaila savo ruožtu tvirtino, jog grupė sieks vienyti ir stiprinti frakciją.

Kita vertus, TS-LKD frakcijos seniūnas pripažino, kad pirmą kartą frakcijoje įkurtas atskiras darinys.

„1996-2000 metais buvo neformali Vagnoriaus (tuometinio premjero Gedimino Vagnoriaus - BNS) šalininkų grupė, kuri vėliau pabandė įkurti atskirą partiją. Bet dabar pas mus vyravo kitokios - vienijimosi - tendencijos. Man atrodo, visi, kurie dalyvavo vienijantis, suprato jo svarbą ir tikrai neinicijuos priešingų tendencijų“, - kalbėjo J.Razma.

Šiuo metu TS-LKD yra didžiausia Seimo frakcija, turinti 45 narius. Konservatoriai su liberalais, liberalcentristais ir Tautos prisikėlimo partija yra sudarę valdančiąją koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų