REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdžia pamiršo pažadus nemažinti policininkų ir ugniagesių atlyginimų - vasario mėnesį daugelis pareigūnų gaus keliasdešimčia litų sumažintas algas, todėl žada naujas protesto akcijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mus paprasčiausiai apgavo“, - taip naują atlyginimų skaičiavimo tvarką komentuoja pareigūnų profesinių sąjungų vadovai.

REKLAMA

Pasak „Lietuvos ryto“, paaiškėjo, kad ugniagesių atlyginimai šiemet sumažės maždaug 75 litais, o policininkų - 100 litų.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pripažino, kad pareigūnai kitą savaitę gaus mažesnes algas. Tačiau jos esą bus apkarpytos ne tiek daug, kaip sako profsąjungų vadovai.

Gruodį svarstydamas šių metų biudžetą Seimas valstybės tarnautojams, pareigūnams, politikams ir teisėjams sumažino pareiginės algos bazinį dydį nuo 490 iki 475 litų. Tai buvo daroma norint sustabdyti algų valstybės sektoriuje kilimą.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius ir finansų ministras Algirdas Šemeta žadėjo, kad dėl to realios valstybės tarnautojų ir pareigūnų pajamos nepasikeis. Šį praradimą turėjo kompensuoti papildomos pajamos, kurias žmonės gaus 3 proc. punktais sumažinus gyventojų pajamų mokestį.

Laikinai vidaus reikalų sistemos respublikinei profesinei sąjungai vadovaujantis Saulius Džiautas apskaičiavo, kad ugniagesių atlyginimai šiais metais vidutiniškai turėtų mažėti 75 litais.

„Labiausiai nukentės vidurinės grandies pareigūnai, dabar per mėnesį uždirbantys apie 2000 litų“, - sakė S.Džiautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar liūdnesnės nuotaikos policijoje. Buhalterės apskaičiavo, kad šiemet pareigūnai uždirbs maždaug 100 litų mažiau.

Vilniaus miesto policijos komisariato profesinės sąjungos pirmininkas Vladas Sanda policininku dirba jau 18 metų. Jo alga siekia apie 2500 litų.

Bet dauguma mažesnę patirtį turinčių ir žemesnes pareigas einančių pareigūnų neuždirba net 2000 litų, o pradedantieji gauna po 1200 litų.

Pareigūnai teigė, kad pavasarį jiems neliks nieko kita, kaip rengti naujas protesto akcijas.

Profesinės sąjungos pradėjo konsultacijas su naujuoju vidaus reikalų ministru, tačiau kol kas jokių susitarimų nepasiekta.

REKLAMA

Praėjusių metų gruodį tapęs ministru R.Palaitis žadėjo siekti, kad atlyginimai viešosios ir kriminalinės policijos padaliniuose nemažėtų.

Praėjus mėnesiui, kai paaiškėjo, jog atlyginimų mažinimas yra neišvengiamas, jis Policijos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovus įspėjo, kad algos pareigūnams nemažėtų daugiau, nei įpareigoja įstatymai.

Ministras apskaičiavo, kad algos pareigūnams nemažės daugiau kaip 64 litais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų