REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po pirmosios Vilniaus „Lietuvos ryto“ pergalės ir pirmosios Bilbao „Iurbentia Basket“ komandos nesėkmės Europos taurės turnyro antrajame etape įvyko spaudos konferencija, kurioje vyriausieji ekipų treneriai pasidalino mintimis apie dvikovą.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiasis „Iurbentia Basket“ treneris Txusas Vidorreta:

Labai įtemptos rungtynės, per pirmąsias 15 minučių gerai dirbome ir puolime, ir gynyboje, bet baigiantis pirmajai dvikovos pusei padarėme daug klaidų, o „Lietuvos rytas“ gerai gynėsi ir tiksliai atakavo. Leidome šeimininkams išsiveržti į priekį, bet pasivijome varžovus ir turėjome neblogas galimybes laimėti. Vis dėlto pralaimėjome dviem taškais. Atsižvelgiant į tai, kokia susirinko publika ir koks buvo triukšmas bei žinant, kad pirmą sezoną žaidžiame Europos taurės turnyre, žaidimą vertinu gerai.

REKLAMA

– Kaip vertinate R. Seibučio žaidimą?

– R. Seibutis neblogai žaidė puolime ir gynyboje, ypatingai svarbiais dvikovos momentais. Kartais jam buvo sunku žaisti vienas prieš vieną, tačiau apibendrinant, jis žaidė sėkmingai. Mėginame jam sukurti progas, bet dėl sunkios traumos jis praleido sezoną ir dabar jis iš naujo pradeda mėgautis krepšinis.



Vyriausiasis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis:

Įveikėme tikrai labai gerą komandą, kuri sėkmingai rungtyniauja Ispanijos ACB čempionate ir pirmąsyk pralaimėjo Europos taurėje. Visi krepšininkai dirbo puikiai, noriu pasidžiaugti mūsų žaidimu ir ypač gynyba.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių pabaigą suplanavome tokią, kokia ji ir buvo. Paprašėme minutės pertraukėlės, kad priešininkai pamąstytų apie baudos metimų svarbą. Viskas pasiteisino, mūsų pabaiga buvo sėkmingesnė ir mes laimėjome.

Negali būti jokių pasiteisinimų, kai nepataikome baudos metimų. Tai toks dalykas, kurį krepšininkas turi atlikti pažadintas 5 valandą nakties, prieš balių, po baliaus. Per didelė prabanga pramesti tiek baudos metimų, jei norime patekti į finalinį aštuonetą.

Marijonas Petravičius yra puikus žaidėjas ir man svarbiausia, kad jis pataikė rungtynių pabaigoje. Varganai, bet įspraudė. Savo agresija ir jėga po krepšiu jis duoda daug naudos, ypatingai suteikia laisvės metikams. Man ne tas žaidėjas geras, kuris tik daug įmeta. Marijonas gerai ginasi ir mes pasiruošę, kad jis kartais gali pramesti iš po krepšio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Evaldo Dainio pasirodymą vertinu gerai. Jam kol kas žmogiškai nesiseka, nes jis per treniruotę išsisuko koją. Ir šiandien traumavosi, prašė keitimo, bet žaidė iki tol, kol žaidimas buvo sustabdytas. Jis žaidžia taip, kaip ir tikėjausi. Mums iš jo taškų nereikia. Dainys kibiai ginasi, gali diriguoti žaidimui. Tai pradedantis savo karjerą žaidėjas. Jis vykdė visus mano nurodymus. Gal kitas rungtynes Evaldas žais prastai, tada rungtyniaus Prekevičius.

Mūsų problema yra įžaidėjas. Pakeičiame Ch. Eidsoną kelioms minutėms ir rezultatas iš karto keičiasi. Artėja atkrintamosios varžybos ir jo jėgų prireiks. Jeigu Ch. Eidsonas pavargs, bus prastai. Tai ne kelių dienų poilsis, reikalingos bent kelios savaitės. Matėte, kokio tai lygio žaidėjas. Žaidžia nuo pirmos iki ketvirtos pozicijos. Tai žaidėjas iš didžiosios raidės.

REKLAMA

– Ar galite atskleisti komplektavimo planus?

– Neturime kažkokių ypatingų planų. Su manim tariamasi, bet sprendimus priimu ne aš. Norėčiau matyti dar vieną įžaidėją. Bet jeigu Evaldas žais taip, kaip jis žaidė šiandien, tai galim apsiriboti ir su juo. Aišku, kiekvienas treneris norėtų turėti daug gerų žaidėjų, bet yra, kaip yra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų