REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujai įdiegta mokamo automobilių stovėjimo uostamiestyje sistema vis labiau rodo tikrąsias savo grimasas, kurios toliau piktina žmones.

REKLAMA
REKLAMA

Į „Vakarų ekspreso“ redakciją kreipėsi mokamose zonose gyvenantys klaipėdiečiai, kurie norėjo gauti gyventojo   leidimus, tačiau jiems buvo parodyta špyga.

REKLAMA

Mat jei asmuo yra deklaravęs gyvenamąją vietą tame name, šalia kurio ne didesniu nei 100 metrų atstumu yra nemokamų stovėjimo aikštelių, jokio leidimo gauti nepavyks.

Nedavė leidimų

Į redakciją kreipėsi Herkaus Manto g. 11B namo gyventoja, kuri tikino net keletą kartų skambinusi į savivaldybę tikslintis, ar jai priklauso 15 litų kainuojantis metinis gyventojo leidimas geltonajai zonai.

„Gavau atsakymą, kad šimtu procentų - taip. Kai pagaliau sutvarkiau visus dokumentus, sumokėjau ir prisibeldžiau į tas biurokratines duris, man pasakė, kad leidimo nereikia, nes šalia yra prekybos centro „Mega Plaza“ aikštelė, tad galima ten statyti“, - tikino gyventoja. Minėto namo kieme yra 10 vietų automobiliams statyti, tačiau butų - per 30.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena moteris, gyvenanti senamiestyje, Didžiojoje Vandens g. 12, taip pat pretendavo į gyventojo leidimą, nes prie namo nėra jokio kiemo. Ji tikino, kad savivaldybės tarnautojai nusiuntė į banką, ten ji sumokėjo 15 Lt metiniam leidimui gauti ir 2 Lt - už banko paslaugą.

Tačiau vėliau moteriai buvo paaiškinta, kad greta, Daržų g. 18, yra nemokama automobilių stovėjimo aikštelė, tad leidimas jai nepriklauso. Kad atgautų sumokėtus pinigus, klaipėdietei pasiūlyta kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją.

„Mano automobilis po langais stovi, ir tai 3 kartus bandė apvogti, o dabar siūlo statyti visai kitoje, nesaugomoje vietoje“, - piktinosi interesantė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaltų, be reikalo siuntinėjusių žmones po įstaigas, savivaldybės priimamajame ir atsakinguose skyriuose rasti nepavyko: valdininkai tik gūžčiojo pečiais.

Tokia tvarka

Panašios istorijos „parkomatų“ sistemos kūrėjams - ne naujiena, ir jie turi tarsi akmenyje iškaltas taisykles, kuriomis vadovaujamasi.

Mat prekybos centro „Mega Plaza“ požeminėje mašinų stovėjimo aikštelėje išties galima nemokamai statyti automobilius, tačiau verslininkai šį patogumą numatę parduotuvių klientams ir tik nuo 10 val., kai duris atveria parduotuvės, o ne nuo 8 val., kai jau pradedama taikyti rinkliava.

REKLAMA

Yra ir 8 nemokamos antžeminės vietos, kurios patenka į prekybos centrui priskirtą sklypą.

Pasak savivaldybės Transporto tarnybos vedėjo Rimanto Mockaus, remiamasi miesto Tarybos patvirtinta tvarka.

„Dėl Daržų g. 18 galima pasakyti, kad yra paskaičiuota, jog ten šalia esančių namų gyventojų automobiliai tilps. O „Mega Plazoje“ yra nemokamas garažas, ten ir galima statyti. Jei verslininkai apmokestins vietas, tuomet gyventojai ir gaus leidimus“, - „Vakarų ekspresui“ sakė jis.

Mūsų dienraščio kalbinti minėto prekybos centro darbuotojai teigė, jog tai, kad savivaldybės tarnautojai gyventojo leidimų negavusius žmones siunčia statyti savo automobilius į prekybos centro klientams skirtą nemokamą požeminę aikštelę, buvo jiems naujiena. Jie sakė girdėję kalbas, kad yra svarstoma vietas garaže apmokestinti.

REKLAMA

Savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė informavo, kad iki vasario mėnesio jau yra išduota 370 gyventojo leidimų ir 226 mėnesiniai abonementai. Suskaičiuota, kad tiek geltonojoje, tiek raudonojoje zonose gyventojų leidimų iš viso gali būti išduota apie 900.

Be kita ko, „parkomatų“ prievaizdai jau pradėjo realiai bausti nedrausmingus vairuotojus: vien praėjusį penktadienį tokių buvo apie 20.

Anot VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, ratai buvo užblokuoti tik tiems vairuotojams, kurie mašinas pastatė pažeisdami Kelių eismo taisykles, netvarkingai, ir buvo nesusimokėję už automobilio stovėjimą. Daugiausiai - senamiestyje, taip pat prie viešbučio „Viktorija“, Vilties g.

Skiriamos baudos dydis - nuo 50 iki 100 litų.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų