REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolas neturės ateities tol, kol jį valdys korumpuotos šalies Futbolo federacijos rankos. Taip pareiškė kelių šalies futbolo klubų vadovai, norintys, kad dabartinė sistema pasikeistų iš pagrindų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią garsių futbolo visuomenės žmonių reakciją lėmė prieš kelias dienas internete pasirodę V. Romanovo teiginiai, dėl kurių didelis šešėlis krito ir ant Lietuvos futbolo federacijos (LFF).

REKLAMA

Korupcija – ne naujiena

FBK „Kaunas“ pagrindinis rėmėjas pareiškė, kad Lietuvos futbolą žlugdo užkulisiniai žaidimai: „Kas bus čempionai, šiandien sprendžia naujieji klubų savininkai, lažybų bendrovių veikėjai, Vilniaus, Šiaulių ir Panevėžio brigados bei funkcionieriai iš federacijos“.

Apie LFF apraizgiusį korupcijos voratinklį įkandin V. Romanovo nusprendė prabilti ir kitų šalies klubų vadovai. „Tai, ką pasakė V. Romanovas, man buvo žinoma dar prieš kelerius metus, - vakar „Respublikai“ tvirtino LFF pirmoje lygoje rungtyniaujančio „FC Vilnius“ klubo prezidentas Algimantas Breikštas. - Labai rimtai dirbau, kad žaidėjų ir teisėjų papirkinėjimas baigtųsi, tačiau galiausiai tai daryti nustojau, nes supratau, kad nieko nelaimėsiu“.

REKLAMA
REKLAMA

Per 15 mln. litų į Lietuvos futbolą investavęs verslininkas prisipažino, kad kova su vėjo malūnais (federacija - red. past.) jam kainavo pernelyg daug sveikatos bei pinigų, todėl artimiausiu metu šalies futbole jis aktyviai nebedalyvaus. Jis pareiškė, kad šalies futbolas sparčiau tobulėti ims tik tuomet, kai iš pagrindų pasikeis visa LFF valdžia.

Laukia permainų LFF

„Galbūt dabar susitelks visi klubai ir bus nuveikta kažkas daugiau. Laikas permainoms atėjo jau seniai, - pažymėjo „Vilniaus“ prezidentas. - Kad jos įvyktų, turėtų pasikeisti visa Futbolo federacija ir kai kurie klubai. Juose taip pat yra žmonių, kurie labai glaudžiai susiję su federacija, jie tą aferą suka kartu. Visi turėtų žaisti pagal vienodas taisykles“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jam pritarė ir Klaipėdos „Atlanto“ futbolo klubo prezidentas bei vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius. 2007 m. gruodį žiniasklaidai pareiškęs, kad šalies čempionate rungtynės yra perkamos, LFF drausmės komisijoje strategas buvo priverstas atsiimti savo žodžius.

„Buvo atliktas tyrimas, tačiau žinote, kaip pas mus būna. Niekas nieko nenori. Taip ir nutilo, - metų senumo istoriją prisiminė V. Lekevičius. - Visuomet sakiau tik tiesą, niekada nebuvau ungurys, todėl per savo gyvenimą daug nukentėjau“.

Nenori skandalo

V. Lekevičius „Respublikai“ patvirtino, kad V. Romanovo žodžiuose yra labai daug tiesos, tačiau, pasak stratego, LFF vadovai tokius pareiškimus stengiasi numarinti. „Prieš keletą metų buvau gavęs pasiūlymų susitarti dėl rungtynių baigties ir apie tai su pavardėmis nedelsdamas informavau aukščiausius federacijos vadovus. Tačiau man buvo atsakyta, kad kils didelis skandalas, ir viskas nutilo“.

REKLAMA

Anot „Atlanto“ vadovo, apie korumpuotą Lietuvos futbolą iš žiniasklaidos sužinantys verslininkai atsisako finansiškai padėti komandoms. Dėl šios priežasties klubai skursta, o čempionato lygis nekyla. „Nuo Vytauto Dirmeikio laikų didelių pokyčių nėra. Galbūt viskas tik tvarkingiau juridiškai“, - svarstė "Atlanto" prezidentas.

Pareiškė ultimatumą

Korupcijos nebegalintys pakęsti Lietuvos klubai prieš mėnesį pasirašė kreipimąsi į LFF. Jos darbu nepatenkinti klubai pareiškė išstosiantys iš LFF, jeigu pastaroji nesiims priemonių dėl įtartinų teisėjų veiksmų, žaidėjų perėjimo iš vieno klubo į kitą politikos ir neišgyvendins kitų blogybių. „Respublikos“ žiniomis, šio kreipimosi nepasirašė tik Panevėžio „Ekrano“ ir „Šiaulių“ klubai.

REKLAMA

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius kaltinimų rimtai nevertino ir teigė, kad visos išsakytos blogybės tėra gandai. „Jeigu turėtume faktų apie nelegalių struktūrų lažybas dėl rungtynių baigčių, priimtume atitinkamus sprendimus, tačiau dabar tai yra gandai“, - gynėsi LFF vadovas.

Jis pridūrė, kad LFF A lygos čempionato organizavimą mielai perleistų Nacionalinei futbolo klubų asociacijai - esą tuomet federacijai metamų įtarimų nebeliktų.

Paklaustas apie skundus dėl korupcijos, L. Varanavičius pripažino, kad yra sulaukęs klubų vadovų pareiškimų apie gautus nešvarius pasiūlymus,tačiau LFF tyrimų nepradėjo, nes prie šios informacijos nebuvo pridėta įrodymų. „Jeigu yra tokie pasiūlymai, juos reikia užfiksuoti ir atiduoti prokuratūrai. Tada mes kaltininkus mielai nubaustume“, - teigė LFF prezidentas ir pažymėjo, kad jo vadovaujama federacija savo darbą atlieka gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentaras

Erikas Vainikonis

Lažybų bendrovės „Orakulas“ komercijos direktorius

Pastebime, kad Lietuvos futbolo čempionato rungtynėse kartais būna keistų rezultatų, o už tokias rungtynes bandoma statyti dideles pinigų sumas. Nuo netikėtų baigčių stengiamės apsisaugoti. Pavyzdžiui, už UEFA Čempionų lygos ar krepšinio rungtynes galima statyti neribotą pinigų sumą. Tuo tarpu Lietuvos futbolo čempionate už kai kurias rungtynes leidžiame statyti ne daugiau kaip 500 litų. Tai labai jautri lyga. Matydami statomas sumas jaučiame, kad kai kurios rungtynės yra sužaidžiamos nešvariai. Jeigu mus pasiekia informacija apie tokias varžybas, jas tiesiog pašaliname iš lažybų pasiūlos.



Rokas Buračas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų