REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Manoma, kad šiandien pradedami registruoti naujos interneto vardų srities pavadinimai padės sukurti didžiausią pasaulyje telefono knygą, praneša „Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujieji .tel aukščiausiojo lygmens interneto domenai nuo kitų skirsis tuo, kad potencialiems jų savininkams siūloma skelbti internete svarbiausią savo kontaktinę informaciją – fiksuotojo ir mobiliojo ryšio telefonų numerius, el. pašto adresus, asmeninių tinklalapių URL, informaciją „Skype“ ar kitų IP telefonijos paslaugų vartotojams, įprasto pašto adresus ir kt.

REKLAMA

Londone veikiančios bendrovės „Telnic“, prižiūrinčios .tel srities vardų registrą, atstovų teigimu, internete paskelbtą informaciją bus paprasta atnaujinti pasikeitus telefono numeriui ar persikėlus gyventi į kitą vietą. Ypač tikimasi naujaisiais interneto vardais sudominti įmones ir organizacijas, norinčias, kad jų kontaktinė informacija internete būtų lengvai pasiekiama.

Pranešama, kad per pirminį domenų registravimo etapą atitinkamus vardus .tel srityje įsigijo registruotų prekės ženklų savininkai, bendrovės ir privatūs asmenys, tarp jų „Microsoft“, „Ferrari“ ir rašytoja J. K. Rowling, rašo „Daily Telegraph“.

Šiandien patinkančius interneto vardus galės įsigyti visi kiti. Naujieji domenai kainuos po maždaug 300 JAV dol. už pirmuosius 3 naudojimo metus, o vėliau kasmet savininkui atsieis po 20 dolerių. Naujieji domenai bus aktyvuoti vasario pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų