REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Š. Korėja ruošiasi ilgojo nuotolio raketos bandymui

Šiaurės Korėja planuoja išbandyti naują ilgo nuotolio raketą, kuri gali smogti ir JAV, šįryt skelbia Pietų Korėjos ir Japonijos žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Seule įsikūrusi naujienų agentūra „Yonhap“ cituoja Pietų Korėjos pareigūnus, kurie teigia, jog palydovu darytos nuotraukos užfiksavo ilgą cilindro formos objektą, kuris traukiniu gabenamas į užmiesčio vietoves. Manoma, kad užfiksuotas objektas yra tarpžemyninė raketa „Taepodong-2“. Ši raketa gali nuskrieti daugiau nei 4 tūkst. mylių ir smogti taikiniams Havajuose ar Aliaskoje.

REKLAMA

Nepriklausomai patikrinti šios informacijos neįmanoma, nes Šiaurės Korėja yra bene labiausiai izoliuota brutali diktatūra, turinti šalyje absoliutų informacijos monopolį. Tiesa, žinoma, kad Pchenjanas aktyviai plėtoja savo raketų programą ir turi branduolinių kovinių galvučių. Tiesa, manoma, kad Šiaurės Korėja neturi technologijos, kuri leistų branduolines galvutes pritvirtinti prie ilgojo nuotolio raketų.

Paskutinį kartą Pchenjanas tolimojo nuotolio raketų bandymus rengė 2006 ir 1998 metais. Tuomet visame regione, o ypač Japonijoje, kuri jaučiasi itin pažeidžiama galimos Šiaurės Korėjos atakos atveju, kilo šokas. Tačiau dabartiniai pasiruošimai šiuo metu gali būti lengvai užfiksuojami palydovų. Manoma, kad dabar Pchenjanas tik siekia parodyti savo galią prieš derybų dėl branduolinio nusiginklavimo atnaujinimą su naująja JAV prezidento administracija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų