REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos vardo tūkstantmečio proga 2009-ųjų Vilniaus knygų mugėje daugiau dėmesio nei anksčiau bus skiriama Lietuvos istoriniams kaimynams - Baltarusijai, Ukrainai, Lenkijai.

REKLAMA
REKLAMA

10-oji Vilniaus knygų mugė ir kartu rengiama Baltijos knygų mugė vasario 12-15 dienomis vyks „Litexpo“ parodų centre.

Jos metu bus galima susipažinti su leidyklų naujienomis, pabendrauti su pamėgtais lietuvių bei užsienio literatūros autoriais.

REKLAMA

Kaip pranešė organizatoriai, šiemet istoriniai Lietuvos kaimynai - Baltarusija, Lenkija ir Ukraina - mugėje turės atskirus stendus ir pristatys savo šalių leidybą, taip pat dalyvaus kultūrinėje programoje, kurioje bus akcentuojama istorinė tematika: Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė, jos istorinės šaknys, atspindžiai šiuolaikinėje kultūroje, politikoje.

Šios temos bus gvildenamos ir antrus metus mugėje veiksiančiame Diskusijų klube. 2009 metais diskusijose dalyvaus ne tik Lietuvos, bet ir Baltarusijos, Lenkijos, Ukrainos, Estijos istorikai, literatūrologai, kritikai.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienam istoriniam Lietuvos kaimynui mugės kultūrinėje programoje bus skiriama po atskirą dieną. Pirmąją mugės dieną, ketvirtadienį, vyks septyni Baltarusijos renginiai. Penktadienį - penki Lenkijos, šeštadienį - šeši Ukrainos renginiai, tarp kurių - ir susitikimas su žinomu ukrainiečių rašytoju Andrejumi Kurkovu.

Viešoji įstaiga „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) rengia „Vilniaus knygų mugės klubą“, kuris visus metus veiks viename iš sostinės barų. Pasak organizatorių, mugės metu vakarais klube lankysis mugės svečiai: Andrei Makine, Sjonas, Aušra Marija Sluckaitė-Jurašienė, Paulina Eglė Pukytė ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mugės programoje dalyvaus ir kitos 2009-ųjų Europos kultūros sostinės - Austrijos miesto Linco - atstovai. Mugėje bus pristatytas Linco ir Vilniaus rengiamas projektas „Vilnius skaito Lincą“, analogiškas renginys apie Vilnių „Lincas skaito Vilnių“ vyks Lince.

Šiemet pirmą kartą mugės kultūrinėje programoje vyks 37 tarptautiniai renginiai, iš viso per keturias mugės dienas numatyta 200 renginių, veiks 12 meno parodų, vyks susitikimai su 32 užsienio ir 90 lietuvių rašytojų bei poetų.

Tradiciškai Vilniaus knygų mugėje dėmesys bus skiriamas ir vaikams. 4-ojoje salėje veiks kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“, meno parodos, vaikų literatūros knygynėlis.

Visa Vilniaus knygų mugės erdvė apims tris galerijomis sujungtas „Litexpo“ sales: 3-iąją, 4-ąją ir 5-ąją. Iš viso čia prisistatys 240 kompanijų iš 12 šalių, įsikurs 8 nacionaliniai ir 13 kolektyvinių stendų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų