REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daktaras Liutauras yra dvigubas prezidentas. Jis - ir Lietuvos gydytojų sąjungos vadovas, ir Nacionalinės farmacijos pramonės asociacijos šefas. Jau visai sunku atskirti, ar jis daktaras, ar vaistininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors prie žaizdos dėk

Tikriausiai normalu, kad L.Labanauskas vienu metu atstovauja ir gydytojų, ir farmacininkų interesams. Ir net neprasilenkia su elementaria mediko etika.

REKLAMA

„Nieko blogo, kad esu ir tos asociacijos prezidentas, - „Vakaro žinioms“ pareiškė L.Labanauskas. - Tai Pramonininkų konfederacijai priklausanti visuomeninė organizacija, jungianti lietuviškas firmas, kurios gamina maisto papildus. Jos veiklos uždaviniuose nėra nė minties apie gaminamų papildų reklamą. Diskutuojame tik gamybos, pramonininkų, o ne reklamos klausimais. Jokie medicininiai klausimai nėra svarstomi.“

O štai - ir žaizda

Meluoja ponas Labanauskas net susiriesdamas. „Vakaro žinios“ apie gydytojų prezidento medikamentų reklamą per televiziją rašė jau praėjusių metų liepos 21-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Tąsyk L.Labanauskas atsakė TV sveikatos laidoje primygtinai siūlęs žmonėms papildus širdžiai stiprinti vien kilniais tikslais. Siekdamas padėti žmonėms susigaudyti, koks papildas konkrečiam ligoniui - pats tinkamiausias. Medikai, gynėsi jis, nieko nereklamuoja - jie esą tik informuoja visuomenę. O už „visuomenės informavimą“ TV sveikatinimo laidose L.Labanauskas prisiekinėjo iš farmacininkų, tai yra tų maisto papildų tiekėjų, negaunantis nė cento. Taip sakant, užsiimantis vien labdara.

Ministras nesusigaudo

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas praėjusią savaitę „Vakaro žinioms“ tvirtino pirmąkart išgirdęs apie L.Labanausko susidvejinimą: „Gydytojų sąjungos prezidentą renka patys gydytojai. Jie turėtų ir vertinti, ar tai normalu. Nenoriu veltis į tuos dalykus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jau vakar A.Čaplikas sudarė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų darbo grupę, kuri turės parengti siūlymus, kaip užtikrinti skaidrumą teikiant visuomenei farmacijos paslaugas.

Niekas nedrįstų abejoti, kad gydytojų ir farmacininkų rankos - labai švarios. Užtenka tik nusipirkti skaidrumo tyrimus liūdnai pagarsėjusioje „Transparency International“ kontoroje. Paskutinįkart tokiomis analizėmis L.Labanauskas ir tuometis sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas nuo teisėsaugos dėmesio apsidraudė 2007 m. gegužės 2 d. Tada buvo konstatuota, kad 13 proc. gydytojų gauna iš farmacijos kompanijų dovanų. Per menkas procentas, kad sudomintų prokurorus.

REKLAMA

Prezidentas labai stengiasi dėl farmacininkų

Antanas MATULAS, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas:

Kai praėjusiųjų metų pabaigoje vyko Gydytojų sąjungos suvažiavimas, buvo renkamas naujas šios sąjungos prezidentas, aš iš tribūnos aiškiai išdėsčiau, kad yra tokia problema. Susirinkusius gal du šimtus gydytojų perspėjau, kad, prieš atiduodami savo balsus, gerai pagalvotų, ar verta turėti vadovą, kuris atstovauja ir Farmacijos pramonės asociacijai.

Tačiau L.Labanauskas ir vėl buvo perrinktas Gydytojų sąjungos prezidentu. Nieko nesakau, jis labai aktyvus. Bet jis aktyvus ne tik gindamas medikus, bet ir stengdamasis dėl farmacijos pramonės. Pamenu, kai buvo priimamas įstatymas dėl medicininės paskirties maisto produktų grupės panaikinimo, L.Labanauskas labai aktyviai dirbo, kad tokios grupės produktų pardavimo laikas būtų pratęstas. Taip sakant, akivaizdžiai stengėsi dėl farmacijos įmonių.

Nekorektiška. Juk farmacijos pramonė yra gana pelninga, turi savų interesų. Aiškiai galiu pasakyti, kad šios dvi pareigybės tarpusavyje pjaunasi. Matyt, jam yra naudos, suinteresuotumo turėti šiuos du postus.

Virginija Grigaliūnienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų