REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 21 dieną Šiauliuose vyksiančioje jau 15-ojoje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Fastum Žvaigždžių dienos“ šventėje, be tradicinių tritaškių metimo bei dėjimo į krepšį konkursų, žiūrovų lauks ir naujovė - LKL klubų trenerių metimų konkursas.

REKLAMA
REKLAMA

„Trenerių mūšyje“ varžysis 11-os lygoje rungtyniaujančių komandų treneriai, jie varžysis mesdami kamuolį į krepšį nuo vidurio linijos. Kiekvienas dalyvis turės po penkis metimus, o į finalą pateks keturi daugiausiai taškų surinkę dalyviai. Už paprastą pataikytą metimą su nespalvotu kamuoliu bus skiriamas vienas taškas, o už pataikymą spalvotu kamuoliu arba taiklų metimą „kabliu“ - du taškai. Laimės daugiausiai taškų abiejuose etapuose surinkęs treneris.

REKLAMA

„Trenerių mūšyje“ jėgas išbandys Darius Maskoliūnas (Kauno „Žalgiris“), Robertas Kuncaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Robertas Giedraitis (Šiaulių „Šiauliai“), Darius Dikčius (Kauno „Aisčiai“), Sigitas Krukis (Alytaus „Alytus“), Rimvydas Samulėnas (Kauno „Kaunas Triobet“), Rytis Vaišvila (Klaipėdos „Neptūnas“), Gintaras Leonavičius (Kėdainių „Nevėžis“), Nerijus Zabarauskas (Vilniaus „Sakalai“), Kęstutis Juozaitis (Marijampolės „Sūduva“) ir Aurimas Matulevičius (Panevėžio „Techasas“).

REKLAMA
REKLAMA

Koks prizas laukia „Trenerių mūšio“ nugalėtojo, LKL atstovai atskleisti nepanoro, tačiau, jų teigimu, tai greičiausiai bus nepiniginis prizas.

„Žvaigždžių dienos“ metu tradiciškai vyks „LKL snaiperio“ ir „Oro karaliaus“ konkursai. Jų nugalėtojams atiteks 4000 litų čekis.

Dėl taikliausio tritaškių metiko titulo varžysis 12 krepšininkų - po vieną LKL žaidžiančių klubų atstovą bei taikliausias tuo metu lygos tritaškininkas.

Klubai į „LKL snaiperio“ konkursą delegavo Tomą Rinkevičių („Aisčiai“), Nerijų Varnelį („Alytus“), Vytenį Jasikevičių („Kaunas Triobet“), Justą Sinicą („Lietuvos rytas“), Marių Kasiulevičių („Neptūnas“), Povilą Šakinį („Nevėžis“), Arną Labucką („Sakalai“), Mantą Simonavičių („Sūduva“), Andrių Šležą („Šiauliai“), Darių Griškėną („Techasas“) ir Artūrą Milaknį („Žalgiris“). 12-asis konkurso dalyvis paaiškės po šios savaitės LKL rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl „Oro karaliaus“ titulo varžysis Raimundas Danys („Kaunas Triobet“), Vytenis Petkus („Neptūnas“), Arvydas Šikšnius („Sakalai“), Vaidotas Volkus („Šiauliai“), Benas Bagdonavičius („Techasas“) ir Povilas Butkevičius („Žalgiris“).

Konkurse svečio teisėmis dalyvaus dėjimų meistras Kaduras Zianis (Kadour Ziani). Vos 179 cm ūgio atletas savo sugebėjimais kartu su grupe „Slam Nation“ stebino žiūrovus 2006 metų „Žvaigždžių dienos“ šventėje.

Pagrindiniu „Žvaigždžių dienos“ akcentu taps po penkerių metų pertraukos rengiamos „Erelių“ ir „Vilkų“ rungtynės.

REKLAMA

Kaip jau skelbta, į „Erelių“ (iki 24 metų) komandos starto penketą krepšinio gerbėjai išrinko gynėjus Mantą Kalnietį ir Žygimantą Janavičių (abu – „Žalgiris“), puolėjus - Joną Mačiulį („Žalgiris“) ir Artūrą Jomantą („Lietuvos rytas“) bei vidurio puolėją Donatą Motiejūną („Aisčiai“).

„Erelių“ komandos starto penketui talkins gynėjai Martynas Mažeika („Neptūnas“), Marius Runkauskas („Sūduva“), amerikietis Stefhonas Hannahas ( „Šiauliai“), V. Jasikevičius ir A. Šikšnius bei puolėjai P. Butkevičius ir Mindaugas Kuzminskas („Šiauliai“).

REKLAMA

„Erelių“ komandai vadovaus Gintaras Krapikas („Žalgiris“) ir Antanas Sireika („Šiauliai“).

„Vilkų“ (25 metų ir vyresni) rinktinės starto penkete bus gynėjai Mindaugas Lukauskis („Lietuvos rytas“) ir Gintaras Kadžiulis („Šiauliai“), puolėjai - Paulius Jankūnas („Žalgiris“) ir amerikietis Chuckas Eidsonas „Lietuvos rytas“) bei vidurio puolėjas Marijonas Petravičius („Lietuvos rytas“).

„Vilkų“ ekipos atsarginiais žaidėjais paskelbti gynėjai G. Leonavičius ir Steponas Babrauskas („Lietuvos rytas“), puolėjai Dainius Šalenga („Žalgiris“), Virginijus Praškevičius („Šiauliai“) ir N. Varnelis bei vidurio puolėjai Rolandas Matulis („Sakalai“) ir Eurelijus Žukauskas („Žalgiris“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vilkų“ vyriausiajam treneriui Rimui Kurtinaičiui talkins „Nevėžio“ strategas Gintaras Leonavičius.

Rungtynėse bus žaidžiami keturi kėliniai po 8 min. Beje, bus renkamas ne naudingiausias, o įspūdingiausiai rungtyniavęs mačo žaidėjas.

Pirmadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavęs „Žalgirio“ puolėjas P. Jankūnas džiaugėsi, kad LKL „Žvaigždžių dienos“ rungtynės šiemet taps puikia galimybe jauniems krepšininkams parodyti, ką jie sugeba: „Geriau, kad vyks „Vilkų“ ir „Erelių“ mačas nei rungtynės su legionieriais. Bus daugiau lietuvių ir proga pasireikšti jaunimui. Smagiau, kad lietuvių šventėje dalyvaus daugiau lietuvių“.

REKLAMA

Tuo tarpu daugiausiai krepšinio gerbėjų balsų starto penketų rinkimuose gavęs „Aisčių“ komandos vidurio puolėjas D. Motiejūnas teigė nesitikėjęs tokio įvertinimo.

„Man didelė garbė atstovauti „Erelių“ rinktinei. Nesitikėjau, kad būsiu toks populiarus. Žinoma, stengsimės įveikti vyresnius, tačiau tai šventė, todėl ir stengsimės sukurti šventę, o ne muštynes“, - kalbėjo jaunasis krepšininkas.

Renginyje koncertuos Aistė Pilvelytė ir Žilvinas Žvagulis, gros grupė „Electric Ladies“, šoks „Amber Dance Team“ šokėjos. Renginį ves žurnalistė Aušra Savickaitė ir Jonas Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų