REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenės daliniuose antradienį ir trečiadienį lankysis Baltarusijos karinių ekspertų Ginkluotės kontrolės inspekcijos grupė, kuri atliks inspekciją pagal 1999 metų Vienos dokumentą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė KAM, keturi Baltarusijos kariniai ekspertai tikrins Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) štabą, KOP Aviacijos bazę Šiauliuose, Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką ir Motorizuotąją pėstininkų brigadą „Geležinis Vilkas“ Rukloje.

REKLAMA

Šiais metais tai pirmasis baltarusių vizitas Lietuvoje. Pernai Baltarusijos kariniai ekspertai surengė vieną inspekciją pagal Vienos dokumentą ir vieną vertinimo vizitą pagal dvišalį Lietuvos ir Baltarusijos susitarimą dėl pasitikėjimo ir saugumo stiprinančių priemonių.

Praėjusiais metais Lietuvos ekspertai Baltarusijoje atliko vieną vertinimo vizitą.

Remiantis Vienos dokumentu, kiekviena Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti šalis nevykdo karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.

Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus bei karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų bei vizitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų