REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus miesto savivaldybėje vykusiame rytiniame pasitarime buvo aptarta kriminogeninė situacija Vilniaus mieste, o Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas informavo, kad itin padažnėjo plėšimų tamsiu paros metu.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai raginami būti atidesni, nevaikščioti vieni nuošaliose, neapšviestose sostinės vietose tamsiu paros metu.

REKLAMA

„Akivaizdu, kad pastarosiomis savaitėmis padaugėjo plėšimų. Kviečiu visus vilniečius ir miesto svečius pasirūpinti savo saugumu – be ypatingo reikalo nesinešioti didelių pinigų sumų, brangių daiktų. Tamsiu paros metu geriau nevaikščioti po vieną, patartina vengti nuošalesnių vietų. Nors policija deda daug pastangų plėšimų ir kitų nusikaltimų prevencijai ir užkardymui, savo saugumu turime pasirūpinti ir patys“, – Vilniaus miesto savivaldybės pranešime cituojamas meras Juozas Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA

K. Lančinsko teigimu, nusikaltėliams nepastebimai priartėjus iš nugaros, auka pargriaunama, iš jos atimama rankinė ar kiti turėti daiktai, užpuolikų veidų nukentėjusieji paprastai nespėja įsidėmėti. Pranešime kaip pavyzdys pateikiamas incidentas sausio 28 dieną, kai apie 19 val. Totorių gatvėje jaunuoliai, panaudoję fizinį smurtą, iš 1985 metais gimusios pilietės E. Ž. atėmė nešiojamą kompiuterį, piniginę ir raktus nuo buto. Nuostolis įvertintas 3 tūkst. Lt.

Tą pačią dieną Tujų g. buvo užpulta 1985 m. gimusi pilietė Z. K. Du nepažįstami vaikinai merginą pastūmė ir atėmė dirbtinės odos rankinę, kurioje buvo sportiniai drabužiai, piniginė su 1 060 litų, banko mokėjimo kortelė, asmens tapatybės kortelė, darbo pažymėjimas, auksiniai papuošalai, mobiliojo ryšio telefonas. Nuostolis – 4 000 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų