REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Aukciono metu surinktos lėšos bus skirtos tuberkulioze sergantiems vaikams, praneša organizatoriai.
Ledo šokėjai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas aukcionui padovanojo savo iškovotą taurę, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas - daugiau kaip prieš penkioliką metų pagamintą autentišką rankšluostį su tuometine "Žalgirio" simbolika.
Neringa Čereškevičienė aukciono organizatoriams perdavė "Tele Bim Bam" knygą su dainelių žodžiais ir natomis, o sportinių šokių treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos - kaip prizą gautas šokančių velnių ir trolių statulėles.
Pasak labdaros renginio globėjos Marijos Dubickienės, šio renginio tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į tuberkuliozės plitimą tarp vaikų.
"Klaidinga manyti, jog tuberkuliozė yra praėjusio amžiaus liga, kuri, išradus vaistus, šiandien jau nebegresia mums ir mūsų vaikams. Priešingai, pastarųjų metų tuberkuliozės plitimo statistika verčia susirūpinti", - sakė M. Dubickienė.
Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimi,s vienas sergantis žmogus per metus tuberkulioze gali užkrėsti nuo 20-ies iki 25-ių gyventojų. Kauno apskrityje žmonių, susirgusių atvira tuberkuliozės forma, kasmet padaugėja mažiausiai 10 procentų. Vis dažniau serga jaunimas ir mažamečiai vaikai.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų