REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorė Irena Degutienė teigia, kad šurmulį keliantis Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinės Asamblėjos sesijos organizavimas Lietuvoje šaliai atneš ne tik finansinių išlaidų, bet ir naudos.

REKLAMA
REKLAMA

„Negalėtume vienareikšmiškai pasakyti, kad tai yra vien tik išlaidos - tai yra 700 atvykstančių žmonių, tai ir viešbučiams turbūt bus naudinga, kadangi gana daug žmonių bus apgyvendinti. Pagaliau ir tam tikra laisvalaikio programa: ir muziejų lankymas, ir dar kažkokios pramogos - visa tai paliks pinigų ir Lietuvos valstybei. Kita neįkainuojama turbūt yra būtent politinė situacija, nes pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje tokia galinga tarptautinė konferencija yra organizuojama Lietuvoje“, - žurnalistams pirmadienį sakė I.Degutienė.

REKLAMA

Ji teigė, kad Seimo valdyba pirmadienį nerengė išsamios diskusijos apie daug išlaidų reikalaujantį ESBO PA sesijos organizavimą ir su tuo susijusį naujų automobilių pirkimą ar Seimo salės remontą. Tačiau dabartinio Seimo vadovybė yra linkusi už tokius sprendimus atsakomybę palikti praėjusios kadencijos Seimui.

„Šiandien išties gavome labai išsamią informaciją, kad visi sprendimai buvo priimti 2007 metų birželio 21 dieną. Taigi išties šios Seimo kadencijos nei valdyba, nei kanceliarija, nei kancleris jokių sprendimų nebuvo priėmęs“, - pabrėžė parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat teigė, kad negalvojama atsisakyti įsipareigojimo rengti ESBO PA šią vasarą.

„Matyt, ir nebuvo prognozuojama, kad 2009-ieji bus sunkmečio metai, tai ir tarptautiniu lygiu mes to (atšaukti - BNS) negalime padaryti, nes tikrai yra didelis renginys“, - sakė konservatorė.

Pastarosiomis savaitėmis žiniasklaidoje paviešinta, kad istorinės parlamento Kovo 11-osios salės pritaikymas ESBO PA kainuos 3,5 mln. litų - pinigai numatyti šių metų Seimo biudžete.

Be to, Seimo kanceliarija už 1,3 mln litų įsigijo dešimt naujų „Mercedes Benz“ automobilių - jų pirkimas taip pat siejamas su ESBO PA sesija Vilniuje. Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio teigimu, automobilių nuoma būtų kainavusi brangiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu premjeras Andrius Kubilius žiniasklaidoje sakė, jog brangius pirkinius, suplanuotus dar praėjusios kadencijos Seimo, reikėjo atidėti.

Seimo kanceliarija pirmadienį išplatino pareiškimą, primenantį, kad kancleris Gintautas Vilkelis pernai birželį parlamento valdybą ragino 2009-ųjų vasarą Vilniuje nerengti ESBO PA sesijos. Kancleris atkreipė dėmesį, kad tuo pačiu metu Vilniuje vyks Tūkstantmečio ir „Vilnius - kultūros sostinė“ renginiai, todėl būsią sunku užsakyti viešbučius, išsinuomoti konferencijai reikalingą įrangą ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų