REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos ministerija ketvirtą kartą skelbia konkursą „Šiuolaikinio kario portretas“. Šiais metais konkursas išsiplėtė ir jame kviečiami dalyvauti ne tik rašantys žiniasklaidos atstovai, bet ir vis besidomintys Lietuvos kariuomene ir rašantys ar kuriantys garso ir vaizdo medžiagą. Svarbiausia, kad ši medžiaga atitiktų konkurso temą ir būtų publikuota viešai, pirmadienį rašoma ministerijos pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministerija, Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga pasirašė susitarimą ir patvirtino konkurso nuostatus, pagal kuriuos kiekvienas konkurso dalyvis gali pateikti ne daugiau kaip tris darbus. Elektronines darbų kopijas iki 2009 m. kovo 2 d. prašome pristatyti į Lietuvos žurnalistų sąjungą (S. Konarskio 49, Vilnius) arba atsiųsti el. paštu [email protected]; [email protected].

REKLAMA

Darbus, atsižvelgdama į darbų kūrybiškumą, originalumą, teksto kalbą, vertins Vertinimo komisija, sudaryta iš Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Krašto apsaugos ministerijos atstovų. Konkurso prizinis fondas – 6000 Lt. Geriausi konkursui pateikti darbai bus publikuojami atskiru leidiniu ir įteikti kiekvienam dalyviui.

Konkurso laimėtojai bus paskelbti ir premijos įteikiamos gegužės mėnesį minint Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės bei Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienas.  

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų konkurse dalyvavo 18 autorių, jie pateikė 25 publikacijas. Pirmosios vietos nugalėtoja buvo paskelbta Vilma Jankienė („Aviacijos pasaulis“). Taip pat prizines vietas laimėjo atsargos pulkininkas Jonas Gečas ir vyresnysis leitenantas Mindaugas Matukonis.   

2007 m. Vertinimo komisija pirmosios vietos neskyrė. Antrąja vieta įvertinti trys „Alytaus naujienų žurnalistės Aldonos Kudzienės rašiniai, trečioji vieta atiteko Andriui Vaitkevičiui iš naujienų portalo www.alfa.lt. Dviem paskatinamosiomis premijomis apdovanotos žurnalistė Jurgita Činkienė, kurios rašinys „Moteriška odė šarvuočiui“ publikuota žurnale „MM“, ir Zita Kaktienė, „Šiaulių naujienose“ išspausdinusi rašinį „Savanorių vadas apie karą nesvajoja“.

2006 m. vykusiame pirmajame konkurse geriausiais autoriais buvo pripažinti Vilma Jankienė („Aviacijos pasaulis“), Denisas Nikitenko („Vakarų ekspresas“), Živilė Kavaliauskaitė (Šiaulių kraštas“) ir majoras Albertas Dusevičius, tarnavęs Afganistane. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų