REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki vasario vidurio Prezidentas Valdas Adamkus turėtų susitikti su Arvydu Sekmoku, teikiamu vadovauti naujai steigiamai Energetikos ministerijai, ir apsispręsti, ar šis tinkamas tapti ministru.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę prezidentūrą pasiekė ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus oficialus teikimas valstybės vadovui skirti A.Sekmoką energetikos ministru. Sis postas pagal keturių valdančiųjų partijų susitarimą atiteko Tėvynės sąjungai, todėl ji ir deleguoja savo siūlomą pretendentą, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA

Teikimas į prezidentūrą atkeliavo sausio 27-osios, antradienio, vakarą. Jis atsirado tą pačią dieną, kai „Valstybės žiniose“ buvo paskelbtas ir įsigaliojo sausio viduryje Seimo priimtas bei Prezidento V.Adamkaus netrukus po to pasirašytas Energetikos ministerijos įsteigimo įstatymas.

Teikimą A.Kubilius pasirašė tuojau grįžęs iš savo vizito į Latviją ir Estiją. Bet prezidentūra jį gavo tuomet, kai V.Adamkus susiruošė į Šveicarijos Davoso kurortą dalyvauti Pasauliniame ekonomikos forume. Į jį prezidentas išvyko trečiadienio rytą ir į Lietuvą grįžo tik praėjusį savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl iki šiol nesuspėta organizuoti valstybės vadovo susitikimo su teikiamu kandidatu į energetikos ministrus A.Sekmoku.

Prezidento patarėja teisės klausimais Aušra Rauličkytė patvirtino, kad teikimas paskirti ministrą buvo gautas.

Pirmadienį turėtų būti apsispręsta dėl šios savaitės V.Adamkaus darbotvarkės. Tikimasi, kad joje atsiras vietos ir Prezidento susitikimui su A.Sekmoku.

A.Sekmokas sakė kol kas nežinąs, kada vyks jo pokalbis su V.Adamkumi ir kada galėtų būti pasirašytas dekretas dėl energetikos ministro skyrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nauja ministerija bus steigiama atskiriant tam tikrus organus nuo Ūkio ministerijos - Energetikos, Energetikos išteklių bei Branduolinės energetikos ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo departamentus.

Naujoje žinyboje bus apie pusšimtį etatų, atitinkamai sumažės Ūkio ministerijos etatų skaičius. Tuomet Ūkio ministerijoje liks kiek daugiau kaip 200 darbuotojų.

Energetikos ministerija veiks tame pačiame pastate, kaip ir Ūkio ministerija. Paklaustas, kada ant jo atsiras lentelė su naujos žinybos pavadinimu, A.Sekmokas tvirtino, kad tai gali atsitikti jau po dviejų trijų savaičių.

REKLAMA

Naujai ministerijai išlaikyti šiemet reikės kelių milijonų litų. Darbo užmokesčio fondą sudarys 2,217 mln. litų.

Energetikos ministerija šiemet valdys beveik 612 mln. litų asignavimų.

„Tai nereiškia, kad tiek kainuos pati ministerija“, - patikslino kandidatas į ministrus. „Tai biudžeto išlaidos, kurių panaudojimą prižiūrės ministerija, kaip iki šiol darė Ūkio ministerija. Tie milijonai skirstomi įvairioms programoms, pavyzdžiui, Ignalinos atominei elektrinei uždaryti ar Elektrėnų elektrinės naujojo generatoriaus statyboms“, - nurodė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų