REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvoje ištraukus burtus paaiškėjo, kad Lietuvos atstovai pasirodys antrajame „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalyje, vyksiančiame gegužės 14 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame pusfinalyje gegužės 12 dieną savo dainas pristatys Bosnijos ir Hercogovinos, Švedijos, Izraelio, Belgijos, Andoros, Čekijos, Juodkalnijos, Islandijos, Gruzijos, Bulgarijos, Portugalijos, Šveicarijos, Makedonijos, Suomijos, Baltarusijos, Turkijos, Rumunijos, Maltos ir Armėnijos atlikėjai.

REKLAMA

Antrajame pusfinalyje, be lietuvių, taip pat varžysis dainininkai iš Slovėnijos, Danijos, Azerbaidžano, Nyderlandų, Latvijos, Vengrijos, Serbijos, Norvegijos, Ukrainos, Graikijos, Lenkijos, Kroatijos, Estijos, Moldovos, Kipro, Airijos, Slovakijos ir Albanijos.

Į finalinį konkursą, vyksiantį gegužės 16 dieną pateks 20 geriausiai pusfinaliuose pasirodžiusių atlikėjų.  

Konkursą rengiančios Rusijos, o taip pat Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos bei Jungtinės Karalystės atlikėjai pusfinaliuose nesivaržys ir iš karto pateks į finalą.

REKLAMA
REKLAMA

Kokia tvarka atlikėjai pasirodys pusfinaliuose ir finale, turėtų paaiškėti kovo viduryje.

Pernai „Eurovizijoje“ dalyvavo 43 šalių atstovai. Nugalėtoju tapo rusas Dima Bilanas. Lietuvai šiame konkurse atstovavęs Jeronimas Milius į finalą nepateko.

Kas „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovaus šiemet, turėtų paaiškėti pasibaigus konkursui „Dainų daina“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų