REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos Hiutenfeldo miestelyje savaitgalį rengiamame Europos lietuvių bendruomenių ir Lietuvos valdžios atstovų susitikime bus ieškoma būdų pagyvinti išeivijos ryšius su gimtine.

REKLAMA
REKLAMA

Apie glaudesnį užsienio lietuvių ryšių su Lietuva palaikymą ir lietuvių bendruomenės dalyvavimo Lietuvos gyvenime aktyvinimą kalbės renginyje dalyvausiantis užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA

Preliminarioje renginio programoje taip pat numatyti pokalbiai apie Lietuvos Vyriausybės galimybes tiesiogiai spręsti užsienio lietuviams svarbius klausimus, praktinę lietuvių bendruomenių ir Lietuvos valdžios institucijų sąveiką. Ketinama aptarti pasirengimą šiais metais organizuojamam XIII Pasaulio lietuvių bendruomenės Seimui.

Renginyje dalyvaus Tautinių mažumų ir išeivijos departamento generalinio direktoriaus pareigas laikinai einanti Vida Bagdonavičienė, Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Regina Narušienė, lietuvių bendruomenių atstovai iš Austrijos, Belgijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Lenkijos, Liuksemburgo, Prancūzijos, Šveicarijos ir Vokietijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų