REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Režisieriui Oskarui Koršunovui penktadienį suteiktas Prancūzijos Meno ir literatūros kavalieriaus ordino titulas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS patvirtino Prancūzijos ambasadoje, apdovanojimą O. Koršunovui Prancūzijos teatro „Comedie-Francaise“ vizito Lietuvoje proga įteikė Prancūzijos ambasadorius Francois Laumonier (Fransua Lamonje).

REKLAMA

O. Koršunovas dirbo su „Comedie-Francaise“ režisuojant spektaklį pagal Williamo Shakespeare‘o pjesę „Užsispyrėlės sutramdymas“.

Nacionalinės premijos laureatas ir daugelio Europos teatrų prizų laimėtojas O. Koršunovas nuo 1999 metų vadovauja Vilniuje įsikūrusiam O. Koršunovo teatrui, kuriam 2004 metais buvo suteiktas Vilniaus miesto teatro vardas. Režisierius yra pastatęs daugiau nei 30 spektaklių Lietuvos ir užsienio teatruose.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijos Meno ir literatūros ordino riterio titulas 1995 metais buvo suteiktas žinomam Lietuvos režisieriui Juozui Miltiniui (po mirties).

Gastrolių į Lietuvą atvykusi „Comedie-Francaise“ teatro trupė šiomis dienomis Nacionaliniame dramos teatre pristato dvi pjeses.

Šios „Comedie-Francaise“ gastrolės - antrosios Lietuvoje ir yra projekto „Vilnius - Europos kultūros sostinė“ dalis. Pirmą kartą teatras apsilankė 1973 metais.

1680 metais karaliaus Liudviko 16 įkurta „Comedie-Francaise“ yra viena iš seniausių teatro trupių pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų