REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministerijos (URM) sekretorius Evaldas Ignatavičius, viešintis Prahoje, kvietė Europos Sąjungą (ES) skirti daugiau dėmesio Rytų dimensijai ir demokratinio valdymo skatinimui Rytų kaimynystėje.

REKLAMA
REKLAMA

E.Ignatavičius dalyvavo ketvirtadienį - penktadienį Prahoje vykusiame neformaliame ES vystomojo bendradarbiavimo ministrų susitikime, pranešė URM.

REKLAMA

„Manome, kad ES kaimynystės politikos principai - demokratijos, žmogaus teisių ir teisės viršenybė - ženkliai prisidės prie demokratinio valdymo principų sklaidos. Lietuva ir toliau savo vystomojo bendradarbiavimo politikoje akcentuos demokratinio valdymo principų svarbą Rytų kaimynystės šalyse“, - sakė E. Ignatavičius.

URM sekretorius pabrėžė, kad vystomasis bendradarbiavimas Rytinėje ES kaimynystėje skatina demokratiją ir gerą valdymą, prisideda prie laisvos prekybos zonų kūrimo, numato energetinių šaltinių diversifikavimą, tad padės šioms šalims įgyvendinti būtinas reformas, taip pat užtikrins stabilumą ir suartėjimą su ES.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime aptarta finansinės ir ekonominės krizės įtaka besivystančioms šalims ir tvarių energijos šaltinių prieinamumas besivystančiose šalyse.

Ministrai tai pat aptarė humanitarinę situaciją Gazos Ruože.

Ministerijos sekretorius E. Ignatavičius kuruoja vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai politikos klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų