REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis (Japas de Hopas Šeferis) susitikimo su Krašto apsaugos (KA) ministre Rasa Juknevičienė užtikrino, kad Aljansas yra pasirengęs ginti Lietuvą užpuolimo atveju.

REKLAMA
REKLAMA

„Generalinis sekretorius dar kartą pabrėžė, kaip visiškai nediskutuotiną klausimą ir objektą, kad Aljansas bet kokiomis aplinkybėmis yra pasirengęs ginti savo narius, ir tai Lietuvai nėra naujiena, o tiesiog esminis patikinimas“, - BNS penktadienį sakė Briuselyje viešinti KA ministrė.

REKLAMA

Pasak R. Juknevičienės, su J. de H. Schefferiu taip pat buvo kalbama ir finansų klausimais. Anot ministrės, generalinis sekretorius suprato priežastis, dėl kurių Lietuvos Vyriausybė mažino išlaidas šalies gynybai.

„Perdaviau stiprų dabartinės Vyriausybės įsitikinimą, kad turime keisti padėtį, kad įveikę ekonominę krizę, mes elgsimės kitaip, kad tai yra mūsų pačių interesas ir kad artėsime prie tų dviejų procentų (NATO valstybių gynybos išlaidos turi sudaryti vidutiniškai 2 proc. BVP - BNS), kurių dar, deja, niekada nebuvo. Tai, žinoma, yra bendras NATO generalinio sekretoriaus ir mano supratimas, ir čia nebuvo jokių skirtumų“, - tvirtino ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu taip pat buvo aptarti karinės misijos Afganistane klausimai.

Pasak ministrės, Lietuva turėtų būti pasirengusi ilgalaikei misijai šioje Azijos valstybėje.

Lietuvių kariai vadovauja Goro provincijos atkūrimo grupei (PAG), pradėjusiai veikti 2005 metų birželio mėnesį.

Briuselyje R. Juknevičienė penktadienį taip pat susitinka su Vyriausiuoju jungtinių pajėgų Europoje vadu generolu Johnu Craddocku (Džonu Kredoku).

Vizitas Belgijoje R. Juknevičienei yra pirmasis einant KA ministrės pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų