REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad dalis Klaipėdos miesto tarybos nutarė iškasti karo su parlamentaru Evaldu Jurkevičiumi kirvį: vakar politikai atidėjo klausimo, kuriuo buvo prašoma šiam Seimo nariui suteikti patalpas rinkėjams priimti Taikos pr. 99, svarstymą.

Motyvas: politikai norėjo pasidomėti, gal Seimo narys sutiktų pats iš savo lėšų mokėti už patalpų išlaikymą - elektrą, vandenį, šildymą? Buvo apeliuojama į sunkmetį bei tai, kad parlamentarui kas mėnesį skiriama 3,8 tūkst. litų vadinamosioms kanceliarinėms išmokoms.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Seimo statutas ir teisės aktai numato, kad savivaldybės vienmandatėse apygardose išrinktiems parlamentarams privalo suteikti patalpas rinkėjams priimti ir jas išlaikyti.

REKLAMA

Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje institucijos specialistai iškart Tarybos nariams pasakė, kad nesuteikti patalpų negalima. Buvo siūlyta arba atidėti klausimo svarstymą, arba patenkinti teisėtą reikalavimą.

E. Jurkevičius „Vakarų ekspresui“ teigė, kad po tokio Tarybos narių žingsnio jis apskritai svarstys galimybę už savo pinigus nuomotis jam patinkančias patalpas, o ne naudotis tomis, kurias numatė skirti savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar žinote, kokios ten patalpos Taikos pr. 99? Ten vien remontui reikia kelių tūkstančių litų. Aš net sutikau suremontuoti. Nematau problemos mokėti už šildymą, elektrą, vandenį. Tačiau Seimo statutas, įstatymai yra mano pareigybinė instrukcija, kuria privalau vadovautis, tad ir savivaldybė privalo laikytis teisės aktų“, - teigė politikas.

Jo oponentai bandė ieškoti ekonominių motyvų: patalpas Taikos pr. 99 iš savivaldybės nuomojasi privati bendrovė ir moka 25,72 Lt už kv. metrą kas mėnesį. Verslininkai sutiko atsisakyti nuomotis dalį patalpų - 30,47 kv. m. Šias patalpas suteikus Seimo nariui, miesto biudžetas negautų dalies pajamų.

Yra ir tuščios patalpos, numatytos skirti Seimo nariams, Alksnynės ir Liepojos gatvėse, tačiau jos - ne E. Jurkevičiaus rinkiminėje apygardoje, todėl ir netiko.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų