REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus Pasaulio ekonomikos forumo metu susitiko su kompanijos „Cisco systems“ vienu vadovų Polu Mauntfordu (Paul Mountford), „Nordea Bank“ prezidentu Kristijanu Klausenu (Cristian Clausen) ir filantropu Džordžu Sorošu (George Soros).

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbio su P. Mauntfordu metu Lietuvos vadovas pabrėžė, kad yra itin svarbu pasinaudoti autoritetingų kompanijų dirbančių aukštųjų technologijų srityje patirtimi. Pasak valstybės vadovo, Lietuva efektyviai naudoja ES struktūrinių fondų lėšas internetinei sklaidai ir pradėjo vykdyti ambicingą mokslo ir studijų reformą.

REKLAMA

„Lietuva parodė valią žengti į priekį, todėl aukštųjų technologijų kompanijoms atsiveria platus laukas investicijoms“, - sakė prezidentas V. Adamkus.

Kaip rašoma pranešime spaudai, susitikime su vieno didžiausių Skandinavijos bankų „Nordea“, plėtojančio veiklą ir Lietuvoje, prezidentu K. Klausenu valstybės vadovas atkreipė dėmesį į sumažėjusį verslo finansavimą. Pasak Lietuvos prezidento, tai kelia rūpesčių, nes lėtėja šalies ekonomikos plėtra. Prezidentas V. Adamkus ragino aktyviau investuoti į Lietuvą ir čia perkelti daugiau finansinės bei administracinės veiklos operacijų.

Su filantropu Dž. Sorošu Lietuvos vadovas kalbėjosi apie pasaulio finansinę ir ekonominę situaciją bei pasidalijo mintimis apie galimas ekonominio nuosmukio pasekmes Baltijos regionui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų