REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas nepagailėjo pinigų dešimčiai naujų mersedesų

Seimo kanceliarija diržus „veržiasi“ ne per uoliausiai. Paaiškėjo, kad ji už 1,3 mln. litų įsigijo dešimt naujų „Mercedes Benz“ automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų spalį ir lapkritį, naujajai valdančiajai koalicijai kalbant apie krizę ir rašant krizės įveikimo planą, Seimo kanceliarija, paskelbusi konkursą, pirko 6 lengvuosius „Mercedes Benz“ automobilius ir 4 mikroautobusus.

REKLAMA

Kaip pranešė LNK Žinios, tuo metu Seimas jau nemokėjo už šildymą ir vėlavo išmokėti atlyginimus darbuotojams.

TV3 Žinių teigimu, už keturis mikroautobusus sumokėta 740 tūkst. litų, už šešis vidutinės klasės lengvuosius automobilius – 642 tūkst. litų.

Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio teigimu, šių automobilių reikės vasarą, kai birželio 29-liepos 3 dienomis Vilniuje vyks ESBO Parlamentinės Asamblėjos vasaros sesija. Be to, 2011 metais Lietuva pirmininkaus ESBO.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirkimai padaryti praėjusių metų viduryje, kai apie taupymą nebuvo kalbos. Asignavimai buvo numatyti biudžete“, – sakė G. Vilkelis.

Jo teigimu, automobilių nuoma būtų kainavusi brangiau. „Sumokėtume pinigus ir nieko neturėtume, dabar jais galėsime naudotis ilgai“, – tvirtino Seimo kancleris.

Tuo metu premjeras Andrius Kubilius sakė, jog brangius pirkinius reikėjo atidėti. Anot jo, dabar žmonėms susidaro įspūdis, kad valdžia netaupo pinigų.

Opozicijos lyderis Gediminas Kirkilas svarstė, jog ESBO PA reikalingą transportą buvo galima pasiskolinti iš kitų valstybės institucijų.

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas savo ruožtu ketvirtadienį kreipėsi į Seimo kanclerį, prašydamas iki pirmadienio pateikti išsamią informaciją apie įsigytus „Mercedes Benz“ automobilius.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų