REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas atsisakė išduoti leidimą partijai „Frontas“ vasario 3 d. prie Seimo rengti mitingą.

REKLAMA
REKLAMA

„Argumentai - juridiniai, - ketvirtadienį BNS sakė G. Paluckas. - Pagal Susirinkimų įstatymą būtina gauti teritorijos, kurioje planuojama rengti protesto akciją, valdytojo leidimą. Šiuo atveju 2 hektarų automobilių aikštelė priklauso Seimui. O mes esame gavę Seimo kanclerio raštą, kad jie nepritaria mitingui.“

REKLAMA

Anot G. Palucko, mitingas negali vykti ir Nepriklausomybės aikštėje, kur sausio 16-ąją mitingavo profesinių sąjungų nariai.

Jo teigimu, Susirinkimų įstatymas reikalauja, kad protesto akcija vyktų ne arčiau kaip 75 metrai nuo valdžios įstaigos.

Tokiu būdu reikėtų atitverti ir Nepriklausomybės aikštę.

„Kadangi sulaukėme daug priekaištų dėl šios įstatymo normos nesilaikymo anksčiau, privalome į ją atsižvelgti“, - sakė savivaldybės administracijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu „Frontas“ kreipsis dėl leidimo išdavimo mitinguoti kitoje vietoje, G. Paluckas teigė svarstysiąs šį prašymą.

„Frontininkų“ lyderis Algirdas Paleckis BNS tvirtino, kad dėl leidimo surengti mitingą prie Seimo penktadienį dar kalbėsis su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku Kęstučiu Lančinsku.

Pasak jo, susitikimas penktadienį vyks Vilniaus policijos vadovo iniciatyva.

Anot A. Paleckio, per pokalbį bus aptartos alternatyvios vietos, kur galima būtų surengti mitingą.

Politikas pareiškė įžvelgiąs centrinės valdžios nenorą diskutuoti su mitinguojančiaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Argumentuota buvo neva tuo, jog organizuoti nusikaltėliai gali pasinaudoti mitingu, kad vykdytų savo piktus kėslus dėl didelės policininkų koncentracijos prie Seimo“, - teigė A. Paleckis.

Vasario 3-iąją mitingą prie Seimo organizuoti ketino ir Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacija, ir „Frontas“. Tačiau smulkieji verslininkai ketvirtadienį pranešė atsisakantys šių planų, nes Vyriausybė atsižvelgė į pagrindinius smulkiųjų verslininkų keltus reikalavimus.

Tuo metu „Fronto“ lyderis Algirdas Paleckis sakė sieksiąs, kad mitingas įvyktų. Jis prognozavo, jog savivaldybei atsisakius išduoti leidimą, gali įvykti nesankcionuotas mitingas.

REKLAMA

Sausio 16-ąją Vilniuje vykęs profsąjungų organizuotas visuotinis mitingas baigėsi riaušėmis, kurių metu nukentėjo ir pareigūnai, ir civiliai, išdaužyti Seimo langai, apgadinti aplinkiniai pastatai, bandyta įsiveržti į Seimą.

Vilniaus apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl riaušių sukėlimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų