REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviejų berniukų, kurių pagrobimu įtariama motina, tėvas teigia, kad į vaikų slėpimą įsipainiojusi mokesčių mokėtojų finansuojama feminisčių organizacija „Kobra“.

REKLAMA
REKLAMA

Švedijos, kur gyvena berniukų motina, tarnybos aiškinasi įtarimus, kad „Kobra“ naudoja platų „slėptuvių“ tinklą ir imasi kitų veiksmų, kad padėtų motinai ir vaikams pasislėpti nuo policijos pareigūnų, praneša Australijos žiniasklaida.

REKLAMA

Tuo metu Geroge`as Pesoras iš Melburno savo 11 ir 9 metų sūnus Franką ir Andre`ą paskutinį kartą matė pernai rugsėjį, kai šeimos reikalus nagrinėjęs australų teismas nurodė, kad vaikams galima keliauti į Švediją pasimatyti su nutolusia motina Anna Louise Valette.

Berniukai į Melburną turėjo grįžti spalio 11 dieną, tačiau jiedu dingo drauge su A. L. Valette, kurios vardu dėl pagrobimo išduotas arešto orderis.

G. Pesoras nurodė, jog šiuo metu tiki, kad jo vaikai su motina tebegyvena Švedijoje, vienoje iš 30 slėptuvių, kurias australas sieja su „Kobra“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikrai jaudinuosi dėl vaikų, motina gali padaryti bet ką“, – tvirtino jis.

Anot tėvo, sūnums rasti pasamdžiusio privatų seklį, policija prieš gerai finansuojamos „Kobros“ tinklą „neturi jokių šansų“.

„Manau, kad „Kobra“ yra įsivėlusi į vaikų grobimą. Tai patvirtino keli mano šaltiniai. Pats svarbiausiais šaltinis susisiekė su moterimi, kuri pati siekė pasinaudoti „Kobra“ pagrobimui, bet paskui persigalvojo“, – tvirtino G. Pesoras.

„Ši grupė turi 30 slėptuvių vien Švedijoje ir ryšių Danijoje bei Vokietijoje“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švedų tyrėjas Thomas Malmenby`is taip pat nurodė, kad A. L. Valette greičiausiai sulaukė pagalbos, kaip pranykti.

„Nemanau, kad ji tai gali daryti ilgą laiką, nes tai jai turi kainuoti“, – gruodį sakė jis.

Anot oficialaus tinklapio, „Kobra“ yra organizacija, kuri „remia motinas, norinčias apsaugoti savo vaikus nuo prievartos“. Iš švedų vyriausybės ji kasmet gauna tūkstančius dolerių.

Kaip teigiama, „Kobros“ narės Švedijos policijai ir „Interpolui“ G. Pesorą kaltino šiurkščiu elegesiu su berniukais.

REKLAMA

Tokie kaltinimai, kai kurie su grafiniais vaizdais ir, anot žiniasklaidos, „keisti“, dar išplatinti keliuose interneto dienoraščiuose, kuriuos, kaip manoma, irgi parašė „Kobra“.

G. Pesoras savo ruožtu oficialiai apkaltino „Kobrą“ šmeižtu.

Interneto portalai taip pat suskubo ginti G. Pesorą, kuriam sūnų globa paskirta 2004 metais, kai L. A. Valette švedų teismo paskelbta netinkama globoti vaikus.

Vienas švediškas interneto dienoraštis, remdamas australą, teigia, kad tokios organizacijos kaip „Kobra“ yra „ekspertai“, kaip padėti motinoms dingti, bei suteikia joms naujas tapatybes, o vaikams randa naujas privačias mokyklas.

REKLAMA

Anot šio dienoraščio autoriaus, vaikai panašių moterų teisų grupių slapstomi iki 18 ar 19 metų.

Švedijos policija nekomentuoja tyrimo, tačiau G. Pesoras tvirtina, kad ji apklausia „Kobros“ nares.

Australas ir A. L. Valette susituokė Švedijoje ir gyveno ten 12 metų, iki prieš 5 metus vyras paprašė skyrybų. Poros sūnūs gimė Švedijoje, bet yra Australijos piliečiai.

„Kobra“ neseniai sulaukė 77 tūkst. švediškų kronų (14 tūkst. dolerių) injekcijos iš Švedijos vyriausybės.

Iš Australijos kasmet pagrobiami 120 vaikų. Beveik trijuose ketviortadaliuose bylų pagrindinės įtariamosios yra motinos.

Henrikas Šimkauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų