REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Regėjimo negalią turintys Lietuvos gyventojai ragina politikus liautis viešuose pasisakymuose aklumo sąvokai teikti papildomas neigiamas reikšmes.

REKLAMA
REKLAMA

Toks regėjimo sutrikimų turinčių žmonių pageidavimas išsakytas premjerui Andriui Kubiliui adresuotame Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) kreipimesi.

REKLAMA

„(Regėjimo neįgaliųjų bendruomenės nariams - BNS) kelia nuostabą pastaruoju metu per radiją bei televiziją transliuojamų įvairių laidų bei emocingų diskusijų metu LR Vyriausybės vadovų ir šalies atsakingų politikų vartojami nekorektiški išsireiškimai ar palyginimai, kaip „reikia būti aklam, kad nieko nematytum, tik aklas laikraščių neskaito..., tiktai aklas gali....ir pan.“ Manome, kad tokie palyginimai ar frazeologizmai nepasitarnauja teigiamam neregio įvaizdžiui visuomenėje, nes šių dienų aklasis jau seniai neatitinka XVII ar XIX amžiaus vaizduojamo „aklojo elgetos“ įvaizdžio“, - rašoma LASS pirmininko Osvaldo Petrausko pasirašytame kreipimesi.

REKLAMA
REKLAMA

Aklųjų ir silpnaregių bendruomenės narių manymu, tokie išsireiškimai žemina ne tik neregius, bet ir diskredituoja pačius politikus.

„Suprasdami, kad vaizdinga kalba reikalauja daug gražių, svarių žodžių bei palyginimų, prašytume gerbiamų Vyriausybės narių ir politikų gerai pagalvoti dėl žodžio „aklas“ (aklumas ir pan.) stilistinio atspalvio bei reikšmės vartojimo per visuomenės informavimo priemones ir viešose vietose“, - rašoma LASS kreipimesi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų