REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurokomisarė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį nurodė, kad Lietuvos Vyriausybės siūlymai dėl nekilnojamojo turto mokesčio – „gerokai pavėluoti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Didesne dalimi tai – ideologinis klausimas, kuris priklauso nuo Vyriausybės. Jo reikėjo prieš trejus metus, kad suvaldytų nekilnojamojo turto kainų burbulą ir spekuliacijas“, – po susitikimo su finansų ministru Algirdu Šemeta žurnalistams ketvirtadienį sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Anot politikės, dabar „susėdus specialistams“ reikėtų persvarstyti, ar tokio mokesčio bereikia, ir kada būtų galima jį taikyti.

]„Mano nuomone, jį svarstyti reikia, bet skubėti – ne“, – pridūrė eurokomisarė.

„Manyčiau, kad reikia labai rimtai išdiskutuoti. Pakviesti visus piliečius pareikšti savo nuomonę“, – aiškino D. Grybauskaitė.

Lrt.lt primena, kad nutarus atsisakyti automobilių mokesčio ir dėl to biudžete atsiradus apie 300 mln. Lt skylei, Vyriausybė grįžo prie idėjos, jog reikėtų apmokestinti nekilnojamąjį turtą.

Anksčiau valdantieji jau svarstė, kad mokesčiai būtų renkami už brangesnį nekilnojamąjį turtą, tačiau formuojant biudžetą šios minties atsisakyta.

Plačiau apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų