REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Sąjūdis veikė nuo pat jo įsikūrimo dienos, veikia ir šiandien, gerų darbų nemažai nuveikia nepriklausomos Lietuvos labui. Tačiau š. m. sausio 15 d. balso.lt internetiniame puslapyje pasirodė „Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Iniciatyvinės grupės klubo kreipimasis į Tautą“. Kas tai grupei priklauso neparašyta, tačiau pridėtoje nuotraukoje pirmame plane matome Zigmą Vaišvilą ir Alvydą Medalinską. Kokį čia ponai Z.Vaišvila su A. Medalinsku dar naują „perestroikos“ sąjūdį organizuoja?

REKLAMA
REKLAMA

Jau anksčiau pastebėti ženklai, kad kažką panašaus kurpti minimi ponai rengiasi. Vilniuje Dramos teatre ir Vilniaus filharmonijoje buvo organizuoti Sąjūdžio dvidešimtmečiui skirti renginiai, kuriuose paminėti ponai akivaizdžiai jautėsi kaip šeimininkai, o jau patiekalų ir įvairiausių alkoholinių gėrimų gausybe Dramos teatre tik koks milijonierius galėjo stebinti skaitlingus renginių dalyvius. Iš kur tokios lėšos, kai skurdžiai grasina mitingais? Per tuos renginius nekaltos anketos buvo dalinamos, gal kad apgaule žmones prirašytų prie to savo klubo. Kas gi nutiko, kad naujo klubo prisireikė? O atsitiko štai kas.

REKLAMA

Klubo iniciatoriai po daugelio metų atsibudo ir „aptiko“, kad, kaip skelbia kreipimosi iniciatoriai, „ ... mūsų atkurtai valstybei tebegrasina kitas – šįkart jau ne išorės, bet dar pavojingesnis vidaus priešas. Tai „savi“ – žmonės, kurie niekada nemąstė ir neklausė, ką gali ir turi duoti savo tautai ir valstybei. Jie temoka egoistiškai naudotis atkurtos valstybės ir atgautos laisvės vaisiais. Sustabdyti juos, kol dar nevėlu, yra svarbiausias šių dienų uždavinys – toks pat sunkus ir atsakingas, koks buvo valstybės atkūrimas. Susitelkimas ir vienybė padėjo mums nusimesti svetimųjų atneštą nelaisvės jungą. Tikime, kad sugebėję atsispirti milžiniškai okupanto jėgai ir atkurti nepriklausomą valstybę, pajėgsime pažaboti ją valdančių egoistiškų ir neatsakingų žmonių savivalę ir paversti Lietuvą garbinga laisvų ir orių žmonių šalimi“. Taigi, socialdemokratų ne vien politinėmis lopšinėmis, bet ir gausiai materialiai pamaloninami, „persitvarkėliai“ iki šiol palaimingai miegojo.

REKLAMA
REKLAMA

Atsibusti ir išvysti vidaus priešus bei „savus“ nemąstančius žmones dalykas paprastas.

Nepaprastas dalykas, klubo kurpimą paskatinęs, buvo socialdemokratų partijos į Seimą rinkimų pralaimėjimas.

Akivaizdu, kad krizės akivaizdoje kurpiamo klubo tikslas yra palaikyti Seimo opozicijos bei destabilizuojančias aistras skatinančių profsąjungų bruzdėjimą, teršti politinę erdvę, o per sumaištį liaudyje gal pasipuikuoti, gal europarlamentaro ar prezidento posto siekti.

Kadangi klubo steigimo iniciatorių praeities veikla nepaliko jiems deramo visuomenės pasitikėjimo, iš Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Iniciatyvinės grupės, tikėtis galima nebent pigaus, visuomenę skaldančio politinio šurmulio.

Būkite budrūs, Lietuvos piliečiai patriotai, nepasiduokite netikrų pranašų gundymams!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Laisvės Kovotojų Sąjungos valdybos pirmininkas Jonas Burokas

Lietuvos Laisvės Kovų Sąjūdžio prezidiumo pirmininkas Jonas Čeponis

Sausio 13-osios brolijos pirmininkė Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė

Vyčio kryžiaus ordino draugijos pirmininkas mons. Alfonsas Svarinskas

„Vilnijos“ draugijos pirmininkas  Kazimieras Garšva

Lietuvos Kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos pirmininkas Vytautas Varkala

Lietuvos Politinių kalinių ir tremtinių bendrijos valdybos pirmininkas Vytautas Miliauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų