REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinės institucijos, kurios lig šiol švaistėsi valstybiniais milijonais, išmokėdamos priedus ar premijas, nuo šiol turės veržtis diržus. Vakar Vyriausybėje valdančioji koalicija svarstė galimybę mažinti „švaistūnių“ asignavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Guos nuskriaustuosius

„Aš esu šio sprendimo šalininkas, nes naujoji Vyriausybė kai kuriais atvejais nespėjo šių procesų sukontroliuoti. Buvo garsiai nuskambėję atvejai, kai išeinanti Vyriausybė išmokėjo nemažai premijų. O naujasis premjeras, tik atsisėdęs į savo postą, nespėjo užkirsti kelio tam“ - „Respublikai“ sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA

Pašnekovo teigimu, vienos institucijos jaučiasi nuskriaustos kitų institucijų atžvilgiu - mat jos ne tik išsimokėjo priedus, bet ir liko nenubaustos. Vienintelis būdas atkurti teisingumą, E.Masiulio teigimu, - sumažinti išlaidautojų darbo užmokesčio fondą.

„Atsirado neteisybė. Institucijos, kurios elgėsi išmintingiau ir pinigų premijoms nešvaistė, dabar tampa nukentėjusiomis“, - sakė ministras.

Pasak E.Masiulio, šiuo metu Finansų ministerijai yra pavesta surinkti informaciją apie institucijas, kurios švaistėsi premijomis, ir pavasarį peržiūrint 2009 m. biudžetą atlyginimo fondas šioms institucijoms bus sumažintas.

REKLAMA
REKLAMA

Švaistėsi - kas spėjo

Vyriausybei nuolat kalbant apie taupymą ir diržų veržimąsi, prieš Kalėdas Statistikos departamente buvo išdalyta 744 tūkst. litų vienkartinių priedų. Premijos išmokėtos po to, kai iš departamento vadovo posto pasitraukė ir į finansų ministro kėdę atsisėdo Algirdas Šemeta.

Už gerą darbą ne vienu tūkstančiu litų buvo pamaloninti ir 25 Vyriausybės kanceliarijos darbuotojai. Iš viso priedams buvo atseikėta apie 103 tūkst. litų - po 4100 litų kiekvienam „geram“ darbuotojui.

Lietuvos kariuomenės 90-mečio bei artėjančių Kalėdų proga Krašto apsaugos ministerija valstybės tarnautojams bei kariams išdalijo beveik 20 milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar 2 mln. litų premijų išsidalijo bene labiausiai į skolas įklimpusi Vilniaus savivaldybė. Tiesa, savivaldybės darbuotojai šiuos pinigus vadino ne „premijomis“, o priedais ir teigė jas išsimokėję už papildomą darbą.

Palangos savivaldybės darbuotojams iš sutaupyto atlyginimų mokos fondo taip pat buvo skirtos išmokos, jų suma sudarė 104 700 litų.

Daugelis šalies teismų praėjusių metų pabaigoje išmokėjo vienkartines priemokas teisėjams. Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai gavo apie 143 tūkst., Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai - daugiau nei 177 tūkst., Kauno apygardos administracinio teismo teisėjai - daugiau nei 58 tūkst. litų.

REKLAMA

Pažabos įstatymu

Kaip pranešė ELTA, ministras pirmininkas Andrius Kubilius sukritikavo institucijas, kurios, nepaisydamos Vyriausybės raginimų susiveržti diržus, mokėjo darbuotojams premijas.

„Matome, kad kai kurios įstaigos dar nesupranta atsakomybės tarnauti žmonėms. Todėl manome, kad turėsime priimti specialų įstatymą, kad šiuo laikotarpiu jokia įstaiga, tarp jų ir nuo Vyriausybės nepriklausomi teismai, negalėtų šitokių premijų išmokėti. Atrodo, kad Vyriausybės protokolinių nutarimų neužtenka“, - sakė A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų