REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nemalonumai po vieną nevaikšto“, - tarstelėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio ekipos strategas Rimas Kurtinaitis, po nesėkmingų Europos taurės rungtynių kartu su komanda vakar įstrigęs Frankfurto oro uoste.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai antrąjį Europos taurės turnyro etapą pradėjo pralaimėjimu, išvykoje 74:78 nusileidę Belgijos čempionei Šarlerua „Spirou“ ekipai.

REKLAMA

„Įkalino“ streikuotojai

Iš Belgijos namo grįžtantys sostinės krepšininkai taip pat neišvengė nesklandumų. Dėl Vokietijos oro linijų bendrovės „Lufthansa“ darbuotojų streiko vakar buvo atšauktas skrydis į Vilnių ir Lietuvos vicečempionai pusdienį praleido Frankfurto oro uoste.

Frankfurtą vilniečiai pasiekė reisu iš Briuselio ir vakar 13 val. jau turėjo nusileisti Vilniuje. Vis dėlto į namus krepšininkai grįžo tik vėlai vakare ir ne visi kartu.

REKLAMA
REKLAMA

Pusė „Lietuvos ryto“ komandos delegacijos namo keliavo per Rygą, kita pusė - per Taliną.

Koją pakišo neatkovoti kamuoliai

Pirmose L grupės rungtynėse su „Spirou“ krepšininkais Lietuvos vicečempionai dominavo dvidešimt minučių ir pirmavo dviženkliu skirtumu. Jėgų ir susikaupimo svečiams pradėjo trūkti trečiajame kėlinyje. Pralaimėję jį net 13 taškų skirtumu (14:27) vilniečiai atsidūrė besivejančių vaidmenyje.

„Savo rankose turėjome galimybę laimėti. Tačiau ja nepasinaudojome“, - po mačo konstatavo dėl pralaimėjimo nieko kaltinti nenorėjęs R.Kurtinaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki finalinės sirenos likus 20 sek. belgai pirmavo tik 2 taškais (74:72) ir prametė abu baudos metimus. Pasinaudoti suteiktu šansu „Lietuvos ryto“ krepšininkai nesugebėjo - leido varžovams atkovoti kamuolį puolant.

„Pabaigoje dukart neatitvėrėme varžovų. Leidome jiems po netikslių baudos metimų atkovoti kamuolį. Tai buvo esminiai epizodai, - pralaimėjimo priežastis vardijo R.Kurtinaitis. - Jeigu būtume sugriebę tuos kamuolius, galbūt viskas būtų pasibaigę kitaip. Mat puldami problemų neturėjome“.

Jautė nuovargį


Sostinės komandos strategas apgailestavo, kad nepavyko surasti priešnuodžių 23 taškus pelniusiam Šarlerua komandos lyderiui amerikiečiui Jerry Johnsonui. Tuo tarpu vilniečių puolimo schemose savo vietos visiškai nerado Mindaugas Lukauskis ir Artūras Jomantas. Jie pelnė atitinkamai 3 ir 1 tašką.

REKLAMA

„Lietuvos ryto“ komandą Donatas Zavackas (22 taškai) ir amerikietis Chuckas Eidsonas (19) pirmyn tempė dviese. Tačiau ir jiems trūko stabilumo. D.Zavackas 16 taškų pelnė pirmoje susitikimo pusėje, o įžaidėjo pareigas ėjęs Ch.Eidsonas liūto dalį (14) surinko per paskutinį ketvirtį.

„Žaidėjai jautėsi pavargę po savaitgalį Panevėžyje vykusių Krepšinio federacijos taurės varžybų. Dėl fizinio nuovargio tiesiog pritrūko tikslumo, - sakė R.Kurtinaitis - Dešimt baudos metimų vėl skriejo pro šalį. Privėlėme vaikiškų klaidų“.

Ovidijus Giniotas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų