REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Aš negaliu nieko neveikti“, - šypsodamasi sako grupių „Pieno lazeriai“ ir atgimusios „Empti“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė. Veiklioji atlikėja atstovauja keliems muzikiniams kolektyvams, jaunimui dėsto džiazinį dainavimą, rašo eilėraščius, mezga, o naktimis lipdo, kaip pati sako, „gražius daikčiukus“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie neatrastus Giedrės talentus sužinojau vasarą vykusiame muzikos ir menų festivalyje „Be2gether“. Čia dainininkė Norviliškių pilies svečiams pristatė megztus robotukus, turbūt atgimusius iš „Pieno lazerių“ dainos „Robotas irgi žmogus“, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Praėjus pusmečiui „Gyvenimas“ atlikėją G. Kilčiauskienę netikėtai sutiko Vilniaus Umiastovskių rūmuose per tapytojo Sigito Staniūno audiovizualiųjų menų projekto „Sidabrinė šviesa“ atidarymą.

Renginyje vokalistė ne tik dainavo, bet ir pristatė originalių sagių kolekciją pavadinimu „Meilės ženklai“. Pasirodo, lipdymas iš polimerinio molio - dar vienas Giedrės pomėgis.

Apie viską nuo pradžių...

„Su dailininku S. Stasiūnu esu pažįstama iš anksčiau, dainavau vienos jo parodos pristatyme. Šįkart ruošdamasis naujos parodos atidarymui jis paskatino mane pristatyti tuos kuriamus gražius daikčiukus. Išėjo tarsi pirmasis oficialus šių darbelių pristatymas. Man tai tikra avantiūra“, - kalbėjo Giedrė.

REKLAMA
REKLAMA

Apie modeliavimą iš polimerinio molio atlikėja sužinojo prieš metus.

„Šią medžiagą atradau pavasarį, tuo laikotarpiu, kai visi žmonės išgyvena tą kažkokį nesusipratimą, kai nesupranti, liūdesys čia ar depresija, kai norisi ko nors gražaus. Interneto paieškos svetainėje įvedžiau raktinius žodžius „gražūs dalykai“. Taip ir sužinojau apie visokias grožybes iš polimerinio molio. Susipažinusi su šia technologija, kanceliarinių prekių parduotuvėje įsigijau polimero, pabandžiau, pavyko ir užsikabinau“, - prisimena atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikrasis menas – išlaikyti

Iš molio Giedrė gamina ne tik sages, bet ir auskarus, dėžutes pieniniams dantukams, portcigarus. „Negaliu nieko neveikti. Jei tik turiu laiko, tai pamezgu kokį šaliką arba krapštausi prie tų smulkių dalykų. Svarbiausia susirasti motyvą. Dažniausiai tai visokie gyvūnėliai - vėžliukai, varlės, bitutės“, - šypsosi Giedrė.

Savo kūrybos aksesuarus atlikėja nešioja, demonstruoja ir, žinoma, dovanoja. Mielai kuria ir dukrytei Saulei, kuri iš pradžių taip pat labai aktyviai dalyvavo lipdymo procese, pridarė mamai sagių.

REKLAMA

Umiastovskių rūmuose „prisiglaudusi“ Giedrės darbų kolekcija pavadinta simboliškai – „Meilės ženklais“. Kaip atpažinti tuos meilės ženklus gyvenime, klausiu atlikėjos. „Kai viską darai teisingai, kai nemeluoji nei sau, nei kitiems, tikrumo jausmas matyti akivaizdžiai“, - mano Giedrė.

Ar meilė yra menas? „Su meile kaip ir su talentu - kiekvienam skirtingai jų duota, - svarstė atlikėja. - Manau, tikrasis menas yra išlaikyti meilę“.

Nerimavo be reikalo

Po ketverių metų pertraukos į muzikinę sceną kartu su Pauliu Kilbausku grąžinusi grupę „Empti“ Giedrė teigia šiek tiek jaudinusis, kaip į tai sureaguos grupės „Pieno lazeriai“ nariai.

REKLAMA

„Bijojau jų reakcijos. Bet be reikalo. Aš paranojikė iš prigimties. Kaip mano mama sako, „tau atrodo, kad tu visada kalta, turbūt ir Hirosimoje bomba dėl tavęs sprogo“, - juokdamasi pasakojo Giedrė. - Tiesiog niekada nesinori su niekuo pyktis. Džiaugiuosi, kad niekas nepasikeitė. Publika gerai priima tiek „Pieno lazerius“, tiek „Empti“.

Grįžusiai „Empti“ pristačius naujausią dainą „Don't Miss The Party“, gerbėjai sunerimo, „tai panašu į Amy Winehouse, kur tikroji „Empti“?

„Man smagu, kad mus lygina su Amy Winehouse. Vadinasi, gerai dainuojame“, - juokiasi Giedrė ir užtikrina, kad „Empti“ stiliaus nekeis. "Tik šis singlas toks kitoks. Turime dar vieną naują dainą, kuri yra labai „emptiška“ ir labai lietuviška. Dar nesvarstėme, tačiau greičiausiai kada nors artimoje ateityje išeisiantis „Empti“ albumas bus lietuvių kalba", - teigia Giedrė.

Gintarė Šatkauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų