REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Britanijos spauda ragina aplankyti Vilnių

Šiais metais, Vilniui tapus Europos kultūros sostine, D. Britanijos žiniasklaidoje spausdinama itin daug straipsnių apie Vilnių. Įtakingi dienraščiai, tokie kaip „The Times“ ir „The Guardian“, ne tik pažymėjo faktą, kad Vilnius tapo Europos kultūros sostine 2009 metais, bet ir rekomendavo aplankyti pagrindinius VEKS organizuojamus renginius - „Gatvės muzikos dieną“, renginį „Tebūnie naktis“ ir šviesų festivalį „Lux“. „The Observer“ kelionių priedas „Escape“ rekomenduoja savo skaitytojams Vilnių kaip tinkamą miestą savaitgaliui praleisti.

REKLAMA
REKLAMA

Populiarus laikraščio „The Independent“ kelionių priedas „The Independent Traveller“ detaliai aprašė, kaip praleisti 48 valandas Vilniuje, kuris, pasak straipsnio autorės, 2009 metais taps visos Europos kultūros centru. O praeitą sekmadienį tame pačiame dienraštyje pasirodė Vilniui skirtas dviejų puslapių straipsnis, kurį parašė Sankha Guha, žymus D. Britanijos kelionių žurnalistas bei laidų vedėjas (BBC, „Discovery“ ir kitos kelionių laidos). Straipsnio autorius pabrėžia, kad Europos kultūros sostinės titulas - tai lyg Baltijos šalių nepriklausomybės talismanas.

REKLAMA

Populiarus savaitinis D. Britanijos žurnalas „Time Out“ Vilnių – Europos kultūros sostinę paminėjo net du kartus. Pirmą kartą buvo išsamiai aprašytas VEKS projektas „1984. Išgyvenimo drama“, o antrajame straipsnyje pabrėžiamas faktas, kad Lietuvos sostinė išvengė triukšmingų britų bernvakarių, todėl išsaugojo savo identitetą bei gerą įvaizdį.

Tuo tarpu prabangių kelionių žurnalas „Conde Nast Traveller“ rekomenduoja praleisti ypatingą savaitgalį Vilniuje („Weeken with a difference: Vilnius“) ir miesto pristatymui skiria 2 puslapius. Straipsnyje akcentuojamas Vilniaus senamiesčio barokinis paveldas, galintis varžytis su Prahos senamiesčiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų